• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Kompressorguide

Välj rätt kompressor efter dina behov!

Med en kompressor i garaget så är du redo att göra varje projekt lite roligare och betydligt mycket enklare. På Jula hittar du kompressorer i flera styrkor och prisklasser, men även för alla sorters projekt. Oavsett om du är hemmafixare eller proffs! Däremot så är det inte helt enkelt att navigera i kompressordjungeln och det är inte helt självklart vilken tankstorlek och styrka just du behöver för dina behov.

Ett bra riktmärke kan då vara att ta reda på vilken luftförbrukning ditt verktyg kräver per minut och sedan jämföra det med hur stor avgiven luftmängd som kompressorn har. Ska du exempelvis spika upp lister med vår spikpistol 071-031 så kräver den 50 liter per minut medan däckbytet med vår mutterdragare 073-008 behöver 226,5 liter per minut för bästa effekt. Däckbytet skulle alltså behöva en kompressor med större tank eller större avgiven luftmängd för att ha mer luft redo så att arbetet kan fortlöpa utan pauser. Under fliken produktspecifikation, som du hittar när du är inne på en produktsida, kan du hitta mer information om produkten du är nyfiken på. Där hittar du bland annat tankvolym, luftförbrukning, avgiven luftmängd rekommenderat arbetstryck och annan produktinformation som kan vara bra att veta.

Nedanför har vi spaltat upp några olika storlekar på kompressorer som du kan hitta hos oss. Vi ger även exempel på användningsområden som kan hjälpa dig att hitta rätt kompressor, till rätt pris och efter just dina behov.

Skulle du ha några fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via kundtjänst eller genom att prata med oss direkt i ditt närmsta Julavaruhus.

 

Liten kompressor

När du behöver en kompressor för lättare vardagsunderhåll, så kan det mycket väl räcka med en mindre kompressor och någorlunda liten tankvolym. Ska du fylla på med luft i cykeldäcken, pumpa fotbollen, kontrollera däcktrycket i bilen eller blåsa rent garagegolvet, så kommer du långt på en mindre variant. Meec Tools kompressor 200-011 med en tankvolym på 24 liter, är ett prisvärt exempel på en kompressor i den mindre klassen.

Mellankompressor

Ska du jobba med projekt som kräver starkare verktyg så kan du behöva en starkare kompressor med större tankvolym. Denna typ av kompressor hanterar spikpistoler och andra verktyg som arbetar stötvis med bravur. Vid målning eller andra arbeten som kräver ett jämnt arbetsflöde under en längre tid kan den behöva en paus för att ladda upp tanken, men för hemmafixarens allra flesta utmaningar så får den jobbet gjort. Meec Tools kompressor 200-013 med en tankvolym på 50 liter är ett hett tips i mellanklassen.   

Stor kompressor

Om du inte vill kompromissa på vare sig kraftfullheten eller användningsområdena på din kompressor så är du säker med en stor kompressor. På den här nivån så har kompressorn uppemot 100 liter i tanken och klarar utan problem att arbeta kraftfullt under en lång tid. Stanleys kompressor 000-795 har 100 liter i tanken och är ett exempel ur den största klassen som du hittar hos oss på Jula.