• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 30 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Snöslungeguide – välj rätt snöslunga

Ibland kan det räcka att skotta bort snön för egen maskin, till exempel utanför dörren och runt trappen. När det handlar om större ytor kan det dock bli ett krävande arbete även för den vane snöskottaren.

Om en gångväg, garageuppfart eller kanske en parkering behöver röjas på snö, då är det dags för en snöslunga. Den här guiden ger dig vägledning till vilken typ av snöslunga du behöver. Du får också tips på bra tillbehör och kringprodukter som gör det säkrare och bekvämare att få bort snön.

 


Bensindrivna snöslungor – kraftpaket i snömassorna

Bensindrivna tvåstegsslungor slår först sönder snön innan den trycks ut med hjälp av en fläkt. Snöslungorna har flera växlar både framåt och bakåt och en stark motor. Handhavandet underlättas även av att maskinen är självdrivande. Det gör att de bensindrivna slungorna, trots sin vikt, är effektiva och flexibla att röja snö med. De finns med olika arbetsbredd och effekt för att passa olika behov. Det dessa rejäla maskiner har gemensamt är att de kan få undan mycket snö på stora ytor, till och med hårdare packad snö.

 


Elektriska snöslungor – smidig hjälp på mindre ytor

Våra elektriska enstegsslungor matar in snön och slungar ut den i ett svep. Med en elektrisk snöslunga får du låg ljudnivå och slipper avgaser när du röjer undan snön. De är smidiga att manövrera med sin nätta storlek och låga vikt. Samtidigt är de enkla att underhålla, eftersom de drivs av el via en sladd i närmsta vägguttag. Det gör att elektriska snöslungor passar till att få undan snö på mindre ytor som garageuppfarten, eller för att skotta fram en gångväg till postlådan genom lätt nysnö.

Underhåll och skötsel

Se till att du har allting som kan behövas för att få bort snön. En snöslunga behöver ofta flera tillbehör, som antingen förenklar uppgiften eller krävs för att underhålla maskinen. Snökedjor och glidskidor gör den enklare att manövrera. Vi har också brytpinnar som snabbt kan behöva ersättas, eftersom de är tänkta att gå av för att förhindra skador på snöslungan. Kom ihåg att även köpa ett överdrag för bättre förvaring. Glöm inte bränsle och olja. Ett tips är också att använda silikonsprej i intaget på slungan, då förs snön vidare enklare.

Gör det säkert och bekvämt

För att effektivisera snöröjningen har vi alla redskap och all personlig utrustning som kan behövas. Tänk på att ha bra kläder som gör arbetet bekvämt. Vi har allt från hörselkåpor och fodrade arbetshandskar till varma varselkläder och kängor i vår kategori Kläder.

Hos oss finns också många kringprodukter som kan vara bra att ha mot vintervädret, för att göra vardagen enklare. Vi har vägsalt och halkstopp som kan minska risken för att någon ska halka. Det är också viktigt att titta upp. Använd en takraka för att få bort snö som lagt sig högre upp och riskerar att falla ned. För att markera vägen är snöstakar enkla hjälpmedel. Fler användbara redskap och produkter hittar du i vår kategori snöröjning.