• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 30 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Unna dig riktigt god mat med sous vide

Genom att använda dig av sous vide-cirkulator kan du få till de perfekta grönsakerna, saftiga köttbitar och fisk som så härligt smälter i munnen – utan att det ska behöva vara speciellt svårt!

Vad är ”sous vide”?

”Sous vide” är franska och betyder ”under vakuum”. Matlagning med den här metoden resulterar i ett perfekt resultat vid varje tillfälle eftersom maten, som vakuumförpackas, alltid tillagas i ett vattenbad med en exakt temperatur. På så vis bevaras saftigheten och smakerna från råvaran, kryddorna och marinaden. Eftersom maten ofta lagas i en lägre temperatur tar koket lite längre tid än traditionell matlagning. Förslagsvis använder du tiden till att förbereda annat inför serveringen.

Vad behöver jag för sous vide-matlagningen? 

Det som behövs för att lyckas är – utöver dina vanliga köksredskap – en sous vide-cirkulator, vakuumförpackare och stor gryta (eller varför inte en plastback som klarar 120 °C, med vilken du kan göra riktigt stora kok)

Vad kan jag laga för mat med en sous vide-cirkulator?

Egentligen finns det inga som helst begränsningar med vad som kan tillagas med en sous vide-cirkulator. Allt från kött, fisk och kyckling, till grönsaker och rotfrukter, och vidare till desserter är möjligt. Här är det du som har chansen att testa olika smaker med varandra.

Så här gör du:

1. Vakuumförpacka råvarorna

Maten du vill tillaga förpackas i en vakuumpåse tillsammans med valfri kryddning, olja eller marinad. Vakuumpåsen ser till att alla smaker bevaras istället för att flyta ut i vattenbadet. Placera därefter den i kokkärlets vatten.

2. Ställ in temperatur och tid

Kläm fast sous vide-cirkulatorn vid sidan av kokkärlet och ställ in önskad temperatur och cirkulationshastighet. Maten tillagas sedan till exakt den temperatur som du önskar under den inställda tiden på cirkulatorn. Saftighet och smak bevaras under tillagningen på ett sätt som inte går att jämföra med andra metoder.

3. Fixa den perfekta ytan

Om du önskar en finare yta på din mat innan servering kan du enkelt fixa det med en gasbrännare eller i en gjutjärnspanna. Glöm inte av att maten i själva verket är färdig vid det här laget, och att det bara är ytan som ska bättras på i riktigt het värme.

Per sida:

Det du behöver för din sous vide-matlagning

  • Perfekt resultat varje gång
  • Enkel att använda
  • Smidig att förvara
799,-
  • Förlänger matens hållbarhet
  • Auto och manuell vakuum
  • Påsförslutningsfunktion
499,- 299,- Spara 200,-
  • Treskiktsbotten
  • För alla typer av hällar
  • Tillverkad av rostfritt stål
499,-
  • Tillverkad av gjutjärn
  • Porslinsemaljerad stekyta
  • Ugnssäker upp till 280° C
499,-
  • Piezotändning
  • Brett användningsområde
  • Justering av brännarlågan
149,-
  • Tätande silikonring
  • Bygellås av metall
  • Tål maskindisk
Från: 14,90
  • Tillverkad av svart kolstål
  • Kan användas på alla hällar
  • Handtag av rostfritt stål
349,-
  • Förlänger matens hållbarhet
  • Påsförslutningsfunktion
  • Digital touch-panel
699,-
  • Cyklonbrännartyp
  • Piezotändning
  • Justerbar låga med låsfunktion
399,-
  • Tillverkad av gjutjärn
  • Porslinsemaljerad stekyta
  • Räfflad stekyta
699,-
  • Fungerar på alla hällar
  • Graderad insida
  • Tillverkade av rostfritt stål
Från: 299,-