• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Luft/luftvärmepump

Här presenterar vi vår rekommenderade lösning för hushåll med endast direktverkande elvärme eller för dig som vill komplettera och avlasta ditt nuvarande värmesystem.

Uppvärmning med direktverkande el, vanligtvis i form av elradiatorer, är en enkel och lättskött typ av uppvärmning i villor. När kylan vandrar in under höst- och vintersäsongen märks det dock av på elräkningarna som kan skjuta i höjden när det blir som kyligast. En av de absolut vanligaste lösningarna för att avlasta elnätet och minska elräkningen under vintertid är en luft/luftvärmepump (ibland kallad luft-till-luft).

Grundprincipen är att du tillför en liten mängd elektricitet för att driva värmepumpen, men efter att anläggningen fått arbeta utvinner du en ännu större mängd värme. Luft/luftvärmepumpen utvinner energi ur utomhusluften som sedan används för att värma upp inomhusluften. Värmen sprids över rummet/huset med hjälp av fläkten i värmepumpens inomhusdel. Därav är en luft/luftvärmepump extra väl lämpad i hushåll med öppen planlösning då värmen sprids bättre. Dessutom kan en luft/luftvärmepump användas som avfuktare och som luftkonditionering under varma sommardagar.

Med ett värmesystem baserat på direktverkande el kan det dessutom vara tufft att byta primär uppvärmningskälla utan att göra en stor investering. En luft/luftvärmepump är därmed en klimatsmart och effektiv lösning för att dra ner på elkostnaderna när kylan tränger in.

Fördelar

Luft/luftvärmepumpen kan också vara ett vara sätt för att minska såväl arbete som kostnader som det ofta innebär med en pellets-, ved- eller elpanna. Med andra ord är det här en mångsidig lösning som lämpar sig i de flesta hushåll, oavsett vilken typ av värmesystem du har.

Låg investeringskostnad

Låg installationskostnad

Snabb besparing

Låg investeringskostnad

Låg installationskostnad

Snabb besparing

Rekommendation utifrån förbrukning

Besparingsexemplen är baserade på Energimyndighetens definitioner av det svenska typhuset. De värden som används i beräkningen är framtagna enligt standard EN14511. Besparingsexemplen bygger på schablonvärden, förenklingar samt av kund angivna värden, varför Jula inte tar på sig ansvar för korrektheten för uppgifter eller för resultat.


 

Tänk på att anlita en professionell fackman när din värmepump ska installeras. Då kan du vara säker på att allting blir rätt. Vi på Jula samarbetar därför med behöriga installatörer som hjälper dig att få igång din värmepump. För mer information och beställning skicka ett SMS til 711 20 med texten INSTALLATION eller kontakta Julas kundsupport på telefon: 0511-34 20 00. 

 

För de rekommenderade produkterna 417-083 och 417-084

 

Installationserbjudande 1: För dig som vill utföra delar av installationen själv - från endast 1299,-* 

*Gäller Qlima luft/luftvärmepumpar 417-083 och 417-084 efter godkänt ROT-avdrag. Pris före ROT-avdrag: 1856,- Priset avser besiktning av redan monterad anläggning, sammankoppling av köldmedia-anslutning samt test och driftsättning av anläggning. Installationen genomförs av lokala installatörer i samarbete med InfoCare, samtliga montörer är certifierade för arbete med köldmedier.

 

Installationserbjudande 2: För dig som vill att en tekniker utför hela installationen - från endast 3699,-* 

*Gäller Qlima luft/luftvärmepump 417-083 och 417-084 efter godkänt ROT-avdrag. Pris före ROT-avdrag: 4.949:- Priset avser standardinstallation inklusive montering, installation och driftsättning. Installatören administrerar ev. ROT-avdrag. Om kund ej är berättigad till ROT-avdrag debiteras pris före ROT. Installationen genomförs av lokala installatörer i samarbete med InfoCare, samtliga montörer är certifierade för arbete med köldmedier.

 

F-gasförordningen (EU) 517/2014 
Enligt F-gasförordningen (EU) 517/2014 som gäller fr.o.m. 2 januari 2015 ska installation av icke hermetiskt sluten utrustning, dvs. utrustning som inte tätats genom svetsning, hårdlödning eller liknande fast hopfogning och som innehåller fluorerande växthusgaser utföras av en, i enlighet med artikel 10 i förordning (EU) 517/2014, certifierad installatör.
(Certifierade installatörer kan exempelvis sökas på www.incertonline.se)