• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Underhåll

Smidig skötsel!

Din cykel behöver inte mycket skötsel och du kan tjäna mycket på att underhålla den. Om du vårdar den med jämna mellanrum håller den längre. Dessutom minskar risken för missöden som punktering eller att kedjan "hoppar".

Saker att tänka på när du underhåller cykeln:

- Tvätta cykeln
- Rengör och smörj kedjan
- Däcken håller sig rullande - ta hand om dem!

 

4 steg till en finare och bättre cykel

1. Tvättning

Tvätta av cykeln försiktigt. Med vatten, bilschampo och en svamp blir den skinande ren på ett skonsamt sätt. Undvik oljade delar i största mån. Torka därefter av cykeln med en trasa.

2. Smörjning

Borsta bort gammal smuts från kedja och kugghjul. Det kan du göra med en enkel borste. För att hålla kedja och kassett i god kondition, smörj kedjan med cykel- eller klisterolja som smörjer rörliga delar och driver ut fukt. Torka av överflödig olja med en trasa. 

3. Däckkontroll

Kontrollera att däcken inte har sprickor och att de har rätt tryck. Vilket tryck du bör ha beror på olika faktorer, som din egen kroppsvikt och typ av däck. Däcktrycket står vanligtvis angivet på sidan av däcket. Pumpa trycket du vill ha genom att använda en pump med tryckmätare. En smidig handpump är enkel att ha med sig om punkteringen trots det skulle vara framme.

 

4. Bromsunderhåll

Det är förstås viktigt att bromsarna är i gott skick. Om de känns slitna, prova att justera bromsvajern vid reglaget på bromshandtaget. Ibland kan dock bromsgummit behöva bytas. Då har vi vad du behöver.