• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Grillglädje!

Duka upp ute

Visst är det härligt när vi äntligen kan njuta av maten utomhus? Oavsett om man befinner sig ute i naturen eller i trädgården smakar allt lite bättre ute i det fria. Duka upp utomhus och gör måltiden till något familjen eller vännerna gör tillsammans. Som alltid har vi allt som hör grill och utemöbler till. Just nu har vi även spännande produkter som rökflis och pizzasten i vårt sortiment!

Se allt för grill 

Förvandla grillen till pizzaugn!

Snart kan du ha en knaprig och egengjord pizza att fylla tomma magar med. Gör egen pizza utomhus – med en pizzasten på grillen blir det enkelt. Starta filmklippet genom att klicka i rutan bredvid för att se hur du kan göra. 

 Recept - Pizza

4 grundläggande grilltips

1. Val av grill

Valet av grill är mest en fråga om tycke och smak. Med gasol får du snabbt hög värme och en jämn grillbädd. Med en elgrill kommer du också igång fort och slipper mycket rök. En kolgrill kräver lite mer arbete men många tycker att kolen ger en karaktäristisk grillsmak som gör det värt det. 

2. Kol eller briketter

Om du valt kolgrill är nästa fråga: kol eller briketter? Kol behöver tändas ungefär en halvtimme innan du ska grilla. Då hinner kolbädden få rätt temperatur och den perfekt gråa ytan. Briketter behöver tändas ännu tidigare för att få den rätta glöden men håller å andra sidan temperaturen längre än kol. 

3. Tända kolgrill

Det är givetvis viktigt att få fart på kolgrillen. Då är det smidigt med tändhjälp. Hos oss finns utrustning som till exempel tändvätska, grillfläkt, grilltändare, tändkuber med mera. 

 

4. Underhåll grillen

Oavsett grill så håller den längre om den tas om hand. Rengör grillgallret medan det är varmt så går det lättare. Använda en grillborste för att skrapa bort de värsta beläggningarna. I väntan på nästa grillning har vi också skyddsöverdrag till flera typer av grillar.