• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Sommartider!

Bad och sommarlek

Äntligen är sommaren här – med varmare vindar och fler soltimmar. Njut mer av sommarsäsongen och passa på att bada vid stranden eller i poolen. Simning och bad gör gott och svalkar skönt i värmen. Den omgivande miljön och mycket badande kan dock påverka poolen snabbt. Om du har pool gäller det att sköta den på rätt sätt för att vattnet ska hålla sig klart och fräscht. 

4 steg för att hålla poolen ren

1. Rengör mekaniskt

Fånga upp löv, insekter och annan grov smuts i vattnet med en håv. Borsta rent poolens väggar och dammsug botten. 

2. Håll koll på vattnets värden

Med teststickor kan du kontrollera om pH-värdet i poolen är mellan 7,2 och 7,6. Om det är utanför de värdena kan det ge upphov till hudirritation och skada poolutrustningen. Då behövs pH-höjande eller pH-sänkande medel.  

3. Klorera vattnet

Chockklorera med 2–4 veckors mellanrum beroende på hur mycket poolen används. Genom en kraftfull desinficering hindras alger från att få fäste. Tänk på att tillsätta kemikalier på kvällen, efter dagens sista bad. 

 

4. Använd flockningsmedel

Om din pool har sandfilter fungerar flockningsmedel utmärkt för att hålla vattnet rent. Det gör att små smutspartiklar samlas ihop i klumpar och enklare kan fångas upp i poolen. Det gör också att du inte behöver använda lika mycket kemikalier för att hålla vattnet rent och klart.