• Fri frakt till varuhus
  • 30 dagar öppet köp
  • 15 000 noga utvalda produkter

Tema Trädgård

Starta trädgårdslivet

Tiden är inne att skapa möjligheter för en spirande trädgård att verkligen trivas i. Skapa din egen oas med allt från grill och brasa till klippning av gräsmattan och bevattning. Passa också på att utforska vårt sortiment inom utomhusmöbler, partytält och lyxpaviljonger. Våra möbler av konstrotting är till exempel vädertåliga och nästintill underhållsfria.

Så får du en fin gräsmatta

Det behöver inte vara svårt att få den gräsmatta du vill ha. Det behöver heller inte ta särskilt lång tid. Här visar vi produkter och tips som förfinar din gräsmatta.

Se alla produkter för trädgårdsskötsel 

4 steg till en fin gräsmatta

1. Röj upp

Gräsmattan behöver hjälp för att bli fin. Det är här du kommer in. Börja med att rensa den fri från löv, kvistar och annat skräp. Kratta bort all mossa, om du inte vill behålla den. 

2. Gödsla

Med hjälp av gödsel kan du undvika mossa, som ofta är ett stort problem för gräsmattan. Gödsel innehåller näring som är bra för gräset men som mossan inte tar åt sig. Passa på att gödsla under våren, för att sedan gödsla lite till på sommaren.

3. Klipp

Gräsmattan bör klippas ofta och i lagom höjd, inte kortare än 3-4 cm, så får du en grön och frodig gräsmatta! Om du klipper gräset för kort kan gräsmattans tillväxtpunkt skadas. Idag finns det många olika sorters gräsklippare att välja mellan.

 

4. Rensa och sköt om

Räfsa bort överflödigt gräs som blivit kvar efter klippningen, till exempel om det blir ränder. Sedan är det bara att fortsätta sköta gräsmattan genom att ge den näring och klippa den regelbundet.

Greenworks - eldrift i trädgården

I vårt eldrivna, högpresterande Greenworks-sortiment hittar du trädgårdsmaskiner för ett smartare liv med större flexibilitet i trädgården. Du kan nämligen använda samma batteri till många maskiner. Vi har både batteridrivna 24 V- och 40 V-varianter samt 230 V-alternativ som du ansluter till vägguttag.

Se alla produkter från Greenworks 

Effektiv vedklyvning

Att klyva ved för hand kan vara ett bra sätt att få motion. Med en vedklyv går det istället lite enklare att få färdig ved. Du spar dessutom på kroppen samtidigt som det blir säkrare.

Se alla produkter för ved och avverkning 

Bevattning

Oavsett om du har gräsmatta och växthus eller en mindre balkong kan det finnas intresse av att odla något. Vi har det mesta inom bevattning som passar för såväl växthuset som blomlådan på balkongen.

Se alla produkter för bevattning