Om Jula

Invigning lastbil-4

Jula får dispens för 31 meter långa lastbilar

Nu är det klart att Jula får dispens för att köra 31,6 meter långa lastbilar mellan Falköping och Skara. Normalt får en lastbil i Sverige bara vara maximalt 25 meter lång. – Det har varit ett långt och träget arbete. Frågan har bland annat varit uppe på EU- och regeringsnivå, det har minst sagt varit många oväntade turer under resans gång. Men nu efter 22 månader känns det skönt att äntligen kunna börja köra, säger Lennart Karlsson, Julas logistikchef.

Invigning STE 141119 11

Jula öppnar i Steinkjer

Förra veckan öppnade Jula varuhus nummer 22 i Norge (Hamar), nu är det dags för nummer 23. Den 20 november öppnar Jula varuhus i Steinkjer. – 2014 är ett spännande år för Jula med många nyöppningar. Vi satsar hårt på Norge i höst med tre öppningar, Steinkjer, Hamar och Sarpsburg, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Inv svågertorp 141118 4

Jula öppnar på Svågertorp i Malmö

Jula fortsätter att expandera. Den 19 november öppnar Jula varuhus nummer 76. Det sker i Malmö på handelsplatsen Svågertorp. – Vi har letat ett bra läge på Svågertorp egentligen ända sedan handelsområdet etablerades. Nu känner vi äntligen att vi fått till ett tydligt och bra läge som syns bra från vägen och har bra parkeringsmöjligheter, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Historien om Jula

Jula startades 1979 på gården Jultorp i Västergötland. I oljekrisens spår startades tillverkning av Julakapen.

Lediga jobb

Vill du bli en del i vårt team? Ett växande företag söker alltid nya medarbetare.