• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Välj rätt belysning inomhus

Vi spenderar mycket av vår tid hemma och genom rätt belysning inomhus blir ditt hem en plats att verkligen trivas i. Med vår guide ger vi dig lite vägledning i valet av belysning i husets rum.

Belysning som passar bra i hallen

I hallen träffar man ofta gäster, klär sig eller ser sig i spegeln. Därför är det bra att tänka praktiskt och låta hallen få ordentligt med ljus. Det kan vara läge med en ordentligt ljusstark lampa som ger bra allmänbelysning. Spotlights kan passa för att lysa upp vissa punkter i rummet, till exempel kläder, spegeln eller en anslagstavla.

Belysning i vardagsrummet

Vardagsrummet erbjuder möjlighet till vitt skilda aktiviteter, från lek och tv-tittande till att luta sig tillbaka och läsa en bok eller umgås med nära och kära. Det kan vara bra med riktad belysning där du ska läsa och bakgrundsljus bakom tv:n. Tänk på var du ska göra vad och lys upp där det behövs. Men se upp, för mycket ljus kan göra att vardagsrummet känns stelt och kallt.

Köksbelysning som inte bländar

I köket sker mycket av våra dagliga göromål när vi äter och lagar mat. Ovanför alla arbetsytor behövs belysning som till exempel lysrörsarmatur, ljusramper eller spotlights. Till matbordet skapar du trivsel med någon av våra taklampor som passar bordet. Till större bord är det ofta bättre att välja flera lampor än en enda stor för att få bättre ljus. Tänk på att skärmen ska ha bländskydd.

 

Modern eller klassisk stil i sovrummet?

I sovrummet behövs det en bra allmänbelysning, en taklampa med starkt ljus och som passar rummets stil. Vill du skapa en klassisk sovrumsstil så är symmetri med vägglampor ett enkelt sätt att skapa ett städat intryck. Har du däremot en modern stil så kan en industriell sovrumskänsla skapas när du väljer bort en vägglampa till förmån för en skrivbordslampa som ställs på sängbordet.