• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 30 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Välj rätt belysning inomhus

Vi spenderar mycket av vår tid hemma. Antingen ordnar vi mat i köket, umgås i vardagsrummet, kopplar av i sovrummet eller är på väg in, eller ut, genom hallen. Genom rätt belysning blir ditt hem en plats att verkligen trivas i. Med våra handfasta råd och prisvärda produkter blir det enkelt att ordna.

Belysning som passar bra i hallen

I hallen träffar man ofta gäster, klär sig eller ser sig i spegeln. Därför är det bra att tänka praktiskt och låta hallen få ordentligt med ljus. Det kan vara läge med en ordentligt ljusstark lampa som ger bra allmänbelysning. Spotlights kan passa för att lysa upp vissa punkter i rummet, till exempel kläder, spegeln eller en anslagstavla.

Belysning i vardagsrummet

Vardagsrummet erbjuder möjlighet till vitt skilda aktiviteter, från lek och tv-tittande till att luta sig tillbaka och läsa en bok eller umgås med nära och kära. Tänk på var du ska göra vad. Det kan vara bra med riktad belysning där du ska läsa och bakgrundsljus bakom tv:n. Lys upp där det behövs. Men se upp, för mycket ljus kan göra att vardagsrummet känns stelt och kallt. Vi har  golvlampor för punktbelysning av mörka hörn eller till en mysig läshörna. Hängande takarmaturer och taklampor som sprider ett mjukt ljus över bord. Glöm inte bort att lysa upp dina fina möbler och stilleben med dekorativa bordslampor

Köksbelysning som inte bländar

I köket sker mycket av våra dagliga göromål när vi äter och lagar mat. Här spenderas även mycket tid med familjen och det är därför viktigt med bra belysning. Ovanför alla arbetsytor behövs belysning som till exempel lysrörsarmaturljusramper eller spotlights. Till matbordet skapar du trivsel med någon av våra taklampor som passar bordet. Välj en smalare, mindre lampa till smala och mindre bord. Till större bord är det ofta bättre att välja flera lampor än en enda stor för att få bättre ljus. Tänk på att skärmen ska ha bländskydd.

 

Modern eller klassisk stil i sovrummet?

I sovrummet behövs det en bra allmänbelysning, en taklampa med starkt ljus och som passar rummets stil. För att sova gott bör temperaturen i sovrummet vara 14-18 grader. För varma dagar kan en takfläkt med lampa vara att rekommendera. Vill du skapa en klassisk sovrumsstil så är symmetri med vägglampor ett enkelt sätt att skapa ett städat intryck. Har du däremot en modern stil så kan en industriell sovrumskänsla skapas när du väljer bort en vägglampa i förmån för en skrivbordslampa som ställs på sängbordet. De är viktiga att placera i en bra position för när du ska läsa.  Taklampor borde ge bra ljus in i garderoben, där det lätt blir mörkt annars. Komplettera med passande garderobsbelysning.