Om Jula

Magnus Sigurd, Julas Affärsutvecklingschef, tar emot priset ”Technia Innovator of the year” som delades ut under ”PLM innovation forum 2015” på Fotografiska i Stockholm den 24 september 2015.

Jula prisas för innovativt PLM-projekt

Priserna duggar tätt för Jula just nu. Förra veckan fick Jula pris för årets logistikinsats och nu har företaget prisats igen. Denna gång för ett innovativt PLM-projekt. – Jula är ett innovativt företag. Att vi ligger långt fram och är ledande inom logistik och PLM ger oss avgörande fördelar på våra marknader vilket skapar förutsättningar för att ge bra erbjudanden till våra kunder, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Logistikpris1

Jula prisas för årets logistikinsats

Idag, den 23 september, fick Jula pris för ”Årets logistikinsats”. Priset delades ut av Easyfairs vid årets logistikmässa ”Logistik Stockholm 2015” på Kistamässan i Stockholm. Julas logistikchef Lennart Karlsson var på plats för att ta emot priset. – Det känns naturligtvis väldigt kul att vi uppmärksammas för vår stora logistikomläggning och för vårt miljö- och hållbarhetstänk. Framför allt är det roligt att man lyfter fram hållbarhetseffekten med långa fordon och tåg i samverkan, säger Lennart Karlsson som även höll ett kortare anförande i samband med prisutdelningen.

420598b

Jula steget före – slutar med lågenergilampor

Jula var först med att sluta sälja den gamla glödlampan och nu är Jula först med att fasa ut lågenergilampan ur sortimentet. –  Anledningen till att jula nu väljer att helt sluta med lågenergilampor är att vi i dagsläget kan erbjuda ett energisnålt och mer miljövänligt alternativ, i form av våra breda LED-sortiment, vilka i alla avseende är bättre än lågenergilampor. Det finns i dagsläget ingen anledning till att välja en lågenergilampa framför en energisnål LED-lampa, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

Jula Lublin

Jula öppnar varuhus i Norrtälje

Den 17:e september öppnar Jula ett nytt varuhus i Norrtälje. Det blir Julas 82:a varuhus totalt och det 44:e i Sverige. – Äntligen är det dags för Norrtälje. Vi har sökt efter ett bra läge i många år och nu känns det helt rätt att öppna på Norrteljeporten, ett nytt, spännande och expansivt handelsområde som kommer att utvecklas ytterligare med vår etablering. Det blir en tydlig destination, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

Picture1

Invigning av norra Europas största lager

Den 22 september är det invigning av Julas nya centrallager i Skara. Julas centrallager började byggas 2004. Nu är den fjärde utbyggnaden, drygt 46 000 kvadratmeter, klar och det ska givetvis firas! När Jula invigde den senaste utbyggnaden (etapp 3) kom närmare 4000 personer. Nu hoppas vi på ännu en succé! Alla är välkomna till invigningen av Julas nya centrallager på Julagatan 2 i Skara mellan klockan 17:30-20:00. Jula bjuder på kaffe och tårta samt en hel del annat.

Historien om Jula

Jula startades 1979 på gården Jultorp i Västergötland. I oljekrisens spår startades tillverkning av Julakapen.

Lediga jobb

Vill du bli en del i vårt team? Ett växande företag söker alltid nya medarbetare.