• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 30 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Om Jula

Digitala Prisetiketter Jula 1

Jula storsatsar på digitala prisetiketter

Julas digitala omställning fortsätter. Under året kommer alla varuhus i Sverige att förses med digitala prisetiketter. – Digitala prisetiketter tar oss till nästa nivå. Under förra året testade vi olika lösningar och nu har vi bestämt oss. Vi är kostnadsmedvetna och därför har det varit viktigt att säkerställa lönsamhet och kundnytta, säger Magnus Sigurd, affärsutvecklingschef.

Roger Halvarsson

Jula rekryterar inköpschef från Bygghemma

Bygghemmas tidigare Sverige-VD Roger Halvarsson blir ny inköpschef på Jula. – Inköp har alltid legat mig varmt om hjärtat och positionen som inköpschef på Jula är mycket viktig i och med att företaget historiskt i många stycken är uppbyggt kring den verksamheten. Roger är en driven positiv person som passar på Jula, jag är säker på att han med sin bakgrund och sin breda erfarenhet kommer att göra ett fantastiskt jobb med vår inköpsverksamhet, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef. – Vi är mycket glada att ha Roger med oss på vår e-handelsresa. Han delar våra värderingar och har starkt fokus på sortiment- och produktutveckling, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Hööks

Jula Holding-koncernen köper Hööks

Det är nu klart att Jula-koncernen köper Hööks, Skandinaviens ledande företag inom hästsport. – Detta är en milstolpe i utvecklingen av koncernen. Fram till nu har vi startat och utvecklat nya verksamheter helt från grunden. Med köpet av Hööks kommer vi till ett väl fungerande företag med lång historik, starka varumärken, trogna kunder och engagerad personal. Vi ser stora möjligheter att tillsammans stärka verksamheterna, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula Holding.

Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef

Jula Holding-koncernen utvecklas

Jula har historiskt kanske främst förknippats med handel i varuhus och över nätet. Ur handeln har även en koncernen växt fram med verksamheter inom flera olika områden. – När handelsverksamheten växt har olika verksamhetsområden utvecklats och skapat nya egna affärsmöjligheter. Några av dessa olika verksamheter har utvecklats till fristående företag vilka nu samlas i Jula Holding-koncernen. Vi ser med detta upplägg stora möjligheter  för verksamheterna att stärka varandra, säger Karl-Johan Blank, Jula Holding-koncernens ägare och koncernchef.

Blank Thon

Jula och Thon i fruktbart samarbete

Jula och Olav Thon tecknar avtal om åtta utvecklingsprojekt för Julavaruhus i Norge och Sverige. – Det är stor vilja från båda parter som ligger till grund för att vi har kunnat föra samarbetet framåt, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.