• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Varför ska jag skaffa en luft/luftvärmepump?

• Värmer upp luft som sprids av inomhusdelens fläkt

• Låg installations-, investerings- och driftkostnad

• Kan användas som avfuktare och air conditioner

 

Våra luft/luftvärmepumpar passar:

För dig med eluppvärmt hus – dra ner på elräkningen under den kalla vintern

Med ett värmesystem baserat på direktverkande el kan det vara svårt att byta primär uppvärmningskälla utan att göra en stor investering. En luft/luftvärmepump kräver ingen dragning av vattenrör, utrymme för en stor tank eller några stora investeringar. Den är helt enkelt en effektiv och bekväm lösning för att dra ner på dina elkostnader med upp till 40 %.

För dig som vill ha värme i garaget eller verkstaden

Luft/luftvärmepumpen är ett billigt och populärt alternativ för att ge värme till ouppvärmda garage, verkstäder, attefallshus och andra ytor som inte bebos. Med en värmepump installerad kan du få upp värmen under din vistelse i garaget. Samtidigt kan du se fram emot att bilen förvaras varmt så att du slipper skrapning av rutor och iskalla bilkupéer under vintern.

För dig som vill ha trygg uppvärmning till fritidshuset eller sommarstugan

Att hitta bra uppvärmning till fritidshuset kan vara en svår uppgift när flexibilitet och driftkostnader balanseras mot varandra. Luft/luftvärmepumpen är ett bra val för att leverera trygg och billig uppvärmning till fritidshuset när ni såväl är där som inte. Den sköter sig självt och flera av våra modeller kan kopplas upp mot husets WiFi-nätverk för att kunna styras med mobilen.

Gemensamt för våra luft/luftvärmepumpar

Anpassad för nordiskt klimat

Utomhusdelen är extra rostskyddad och utrustad med värmeslinga och behovsstyrd avfrostning, vilket gör värmepumpen till ett bra val i nordiskt klimat.

Utomhus- och inomhusdel som arbetar tillsammans

Värmepumpen består av en utomhus- och en inomhusdel, vilka kopplas samman av gasslangar.

Inverterkompressor

Kompressorn ställer automatiskt in på det mest effektiva varvtalet för att ge rätt effekt baserat på värmebehov och utomhustemperatur. Den blir mer energieffektiv och livslängden ökar.

Värmepumpstillbehör

För att säkerställa att din värmepump mår bra och ser prydlig ut kan det vara bra att komplettera med lite tillbehör inför installationen. Välj mellan stativ, konsol, skydd, tak och kanalpaket – allt för en komplett installation.

 

Tillbehör för att bära upp utomhusdelen

Väggkonsolen håller upp värmepumpens utedel direkt på väggen. Ett stativ å sin sida monteras på marken för att minimera ljud och vibrationer, vilket är särskilt bra om du har träfasad.

 

Tillbehör som skyddar från väder, vind och solljus

Vårt heltäckande värmepumpsskydd ger hela utomhusdelen skydd från regn, sol och vind. Även tak finns som alternativ, likväl som skydd för gasslangarna för en extra prydlig installation.

Och du, kom ihåg installationen.
Kvalitetssäkra istället din värmepump.

Följ lagen, undvik problem och säkerställ att din luftvärmepump fungerar som den ska. Få den installerad av en certifierad installatör från vår samarbetspartner Inselo. Certifierade installatörer kan du också hitta på www.incertonline.se.

Enligt gällande lagstiftning måste installation av denna produkt ske av certifierad installatör. Därför kommer du efter ditt luftvärmepumpsköp bli kontaktad av vår installationspartner INSELO. Du kan vid denna kontakt välja att ta del av deras installationserbjudande eller ange certifikatsnummer på den installatör du tänkt använda.

Komplett installation – tekniker utför hela installationen

Från 3799,- efter ROT-avdrag*

Tekniker gör standardinstallation inklusive montering, installation och driftsättning. Arbetet utförs av lokala installatörer i samarbete med Inselo. Samtliga montörer är certifierade.

Läs mer om detta under Viktig information på respektive produktsida.

*Gäller installation av Qlima luft/luftvärmepumpar efter godkänt ROT-avdrag. Pris före ROT-avdrag: 5427,-. Installatören administrerar ev. ROT-avdrag.

Bra att veta om luft/luftvärmepumpar

• Värmepumpar är ett komplement till en primär värmekälla och är i de flesta fall inte tänkt att täcka hela husets värmebehov.

• Med lägre utomhustemperatur sjunker värmepumpens effektivitet och verkningsgrad. De ger inte samma värme vid temperaturer så låga som -15 °C.

• Rörliga faktorer, exempelvis elpris, isolering, fönstertjocklek och takhöjd påverkar driftkostnader och ditt värmebehov. Uträkningar bör göras individuellt från fall till fall, för att undvika installation av en överdimensionerad eller underdimensionerad värmepump.