• Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999.-
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Gör det som många av landets villaägare redan gjort – skaffa en värmepump!

Luftvärmepumpen har verkligen gjort sig förtjänt av sin plats i våra hem det senaste decenniet. Det är inte så svårt att förstå varför med tanke på hur effektiva, billiga och underhållsfria de är. Sänk dina elkostnader genom att komplettera hemmet, garaget eller fritidshuset med en luftvärmepump!

 

Varför ska jag skaffa en värmepump?

  • Du kan minska dina elkostnader med upp till 40 %
  • Du kommer hem till ett uppvärmt hus
  • Kan användas som avfuktare och air conditioner

Hur fungerar en värmepump?

Tillför lite elektricitet – få tillbaka mycket värme

Värmepumpens teknik är samma som den i ett kylskåp. Istället för att generera kyla avger den värme, genom att utvinna energi ur utomhusluften. Du tillför en liten mängd elektricitet för att driva värmepumpen, och får ut en större mängd värmeenergi. På en luft/luftvärmepump värms luften upp och sprids ut i rummet av inomhusdelens fläkt. 

Visste du att? Kopplingen mellan tillförd elektricitet och utvunnen värme mäts i SCOP (Seasonal Coefficient of Performance, kallas även värmefaktor).

Våra luftvärmepumpar passar:

För dig med eluppvärmt hus – dra ner på elräkningen under den kalla vintern

I hus med direktverkande el kan det vara svårt att byta primär uppvärmningskälla utan en stor investering. En luftvärmepump kräver ingen dragning av vattenrör, utrymme för en stor tank eller några stora investeringar. Den är en effektiv och bekväm lösning för att dra ner på dina elkostnader med upp till 40 %.

För dig som vill ha stödvärme i garaget eller verkstaden

Luftvärmepumpen är ett billigt och populärt alternativ för att ge stödvärme i garage, verkstäder, attefallshus och andra ytor som inte bebos. Med en värmepump installerad kan du få upp värmen under din vistelse i garaget. Samtidigt kan du se fram emot att bilen förvaras varmt så att du slipper skrapning av rutor och iskalla bilkupéer under vintern.

För dig som vill ha trygg uppvärmning till fritidshuset eller sommarstugan

Att hitta bra uppvärmning till fritidshuset kan vara en svår uppgift när flexibilitet och driftkostnader balanseras mot varandra. Luftvärmepumpen levererar trygg och billig uppvärmning till fritidshuset både när ni är där och inte, den sköter sig själv.

Värmepumpstillbehör för en komplett installation

Konsol eller stativ för att bära upp utedelen? Konsolen håller upp värmepumpens utedel direkt på väggen. Ett stativ å sin sida monteras på marken för att minimera ljud och vibrationer, vilket är särskilt bra om du har träfasad.

Vilka tillbehör för att skydda mot väder, vind och solljus? Vårt heltäckande värmepumpsskydd ger hela utomhusdelen skydd från regn, sol och vind. Även tak finns som alternativ samt kanalpaket som skyddar gasslangarna och ger en snyggare installation.

Kom ihåg installationen – kvalitetssäkra din värmepump

Följ lagen, undvik problem och säkerställ att din luftvärmepump fungerar som den ska. Enligt gällande lagstiftning måste installation av denna produkt ske av certifierad installatör. Få den installerad av en certifierad installatör från vår samarbetspartner Inselo. Certifierade installatörer kan du också hitta på www.incertonline.se.

Komplett installation – tekniker utför hela installationen

Från 3799,- efter ROT-avdrag*

Tekniker gör standardinstallation inklusive montering, installation och driftsättning. Arbetet utförs av lokala installatörer i samarbete med Inselo. Samtliga montörer är certifierade. Läs mer om detta under Viktig information på respektive produktsida.

*Gäller installation av Qlima luft/luftvärmepumpar efter godkänt ROT-avdrag. Pris före ROT-avdrag: 5427,-. Installatören administrerar ev. ROT-avdrag.

Bra att veta om luft/luftvärmepumpar

• Värmepumpar är ett komplement till en primär värmekälla och är i de flesta fall inte tänkt att täcka hela husets värmebehov.

• Med lägre utomhustemperatur sjunker värmepumpens effektivitet och verkningsgrad. De ger inte samma värme vid temperaturer så låga som -15 °C.

• Rörliga faktorer, exempelvis elpris, isolering, fönstertjocklek och takhöjd påverkar driftkostnader och ditt värmebehov. Uträkningar bör göras individuellt från fall till fall, för att undvika installation av en överdimensionerad eller underdimensionerad värmepump.

Missa inte!