• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Varför ska jag skaffa en luft/vattenvärmepump?

• Värmer upp vatten till vattenburna värmesystem

• Nyttjar befintliga element och andra uppvärmningsprodukter

• Kräver inget bränsle – slipp vedhuggning och påfyllning av olja och pellets

Våra luft/vattenvärmepumpar passar:

För dig med fungerande elpanna och som vill dra ner på elräkningen

Med elpanna som huvudsaklig värmekälla eller elpatroner som stöttande kan elräkningen bli dyr under vinterhalvåret. Luft/vattenvärmepumpen går att ansluta på ditt befintliga värmesystem för att avlasta värmeproduktionen hos din el-, pellets-, ved- eller oljepanna. Under vår, sommar och tidig höst kan den ge grundvärme till radiatorer och golvvärme (ej tappvarmvatten) – till en bråkdel av elpannans kostnad. Faktum är att du över hela året kan spara upp till 50 % av elkostnaderna i jämförelse med en elpanna.

För dig som vill ha extra värme och avlasta din befintliga värmepanna

Om du tycker att din nuvarande värmepanna fungerar bra, men vill ha lite extra värme under vintern eller avlasta den, då är en luft/vattenvärmepump ett bra val. Värmepumpen kan hjälpa till med grundvärme till tappvarmvatten såväl som grundvärme under stora delar av året till dina radiatorer och golvvärme.

För dig som vill minska på vedhuggning och påfyllning av pellets och olja

Att ha en vedpanna, pelletspanna eller oljepanna må ha sina fördelar, men visst kan det vara en pina att regelbundet behöva hugga ved och fylla på bränsle? Om du önskar minska på vedhuggningen och förbrukning av olja och pellets passar en luft/vattenvärmepump bra. Den dockas på ditt befintliga vattenburna värmesystem och kan användas tillsammans med din nuvarande befintliga panna, så att såväl ditt arbete som elkostnaderna minskar.

Gemensamt för våra luft/vattenvärmepumpar

Anpassad för nordiskt klimat

Utomhusdelen är extra rostskyddad och utrustad med värmeslinga och behovsstyrd avfrostning, vilket gör värmepumpen till ett bra val i nordiskt klimat.

 

Utomhus- och inomhusdel som arbetar tillsammans

Värmepumpen består av en utomhus- och inomhusdel, vilka kopplas samman av gasslangar

 

Inverterkompressor

Kompressor ställer automatiskt in på det mest effektiva varvtalet för att ge rätt effekt baserat på värmebehov och utomhustemperatur. Den blir mer energieffektiv och livslängden ökar.

Värmepumpstillbehör

För att säkerställa att din värmepump mår bra och ser prydlig ut kan det vara bra att komplettera med lite tillbehör inför installationen. Välj mellan stativ, konsol, skydd, tak och kanalpaket – allt för en komplett installation.

 

Tillbehör för att bära upp utomhusdelen

Väggkonsolen håller upp värmepumpens utomhusdel direkt på väggen. Ett stativ å sin sida monteras på marken för att minimera ljud och vibrationer, vilket är särskilt bra om du har träfasad.

 

Tillbehör som skyddar från väder, vind och solljus

Vårt heltäckande värmepumpsskydd ger hela utomhusdelen skydd från regn, sol och vind. Även tak finns som alternativ, likväl som skydd för gasslangarna för en extra prydlig installation.

Och du, kom ihåg installationen.
Kvalitetssäkra istället din värmepump.

Följ lagen, undvik problem och säkerställ att din luftvärmepump fungerar som den ska. Få den installerad av en certifierad installatör från vår samarbetspartner HEFOS. Certifierade installatörer kan du också hitta på www.incertonline.se.

Enligt gällande lagstiftning måste installation av denna produkt ske av certifierad installatör. Därför kommer du efter ditt luftvärmepumpsköp bli kontaktad av vår installationspartner HEFOS. Du kan vid denna kontakt välja att ta del av deras installationserbjudande eller ange certifikatsnummer på den installatör du tänkt använda.

Bra att veta om luft/vattenvärmepumpar

• Värmepumpar är ett komplement till en primär värmekälla och är i de flesta fall inte tänkt att täcka hela husets värmebehov.

• Med lägre utomhustemperatur sjunker värmepumpens effektivitet och verkningsgrad. De ger inte samma värme vid temperaturer så låga som -15 °C.

• Rörliga faktorer, exempelvis elpris, isolering, fönstertjocklek och takhöjd påverkar driftkostnader och ditt värmebehov. Uträkningar och rekommendationer är gjorda baserade på schablonvärde och kan inte alltid tillämpas på just ditt fall. Våra rekommendationer förutsätter:

- Normal takhöjd (2,20-2,40 cm)
- Öppen planlösning
- Välisolerat utrymme (ca 40 cm i väggar och ca 50-60 cm i tak)
- Täta fönster (3-glas)