• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Återkallade produkter

Här hittar du återkallelser av Julas produkter.

Spotlight 423-325

2019-11-20

Varning!

Spotlight (art. nr. 423325) kan ha en brist som innebär att yttersta metalldelen, själva ljushållaren, kan vara ojordad. Detta gäller enbart för batchnummer 2201448, som sålts mellan 17 juni till 29 oktober 2019.

En taggbricka har blivit felvänd på vissa av produkterna vilket medfört att kontakt mellan skyddsjord och metalldelen är bristfällig eller saknas. Bristen kan leda till att ljushållaren blir strömförande om innerledaren kommer i kontakt med ljushållaren.

Produkter med batchnummer 2201448 återlämnas och ersätts av ny produkt, alternativt fås pengarna tillbaks i varuhuset.

Frågor hänvisas till kundservice www.jula.se/kundservice/

 

Vi beklagar det inträffade samt eventuella besvär som det orsakar.

Jula AB

Kap- och gersåg Scheppach HM90SL

Såg av fabrikat Scheppach art nr HM90SL har en allvarlig brist. Använd inte sågen och gör den strömlös tills den är åtgärdad.

Det finns en enkel godkänd åtgärd som Scheppach tagit fram som kortfattat är att förse laserhöljet med isolerat laserskydd. Ta med sågen till närmsta Jula varuhus så att den kan skickas vidare till verkstad för åtgärd, givetvis utan kostnad för dig.

Du kan beställa åtgärdspaketet som Scheppach tagit fram tillsammans med instruktionsmanual och monteringsmaterial, kontakta Jula Kundservice via mejlformuläret på www.jula.se/kundservice så skickar vi det fritt så fort Scheppach har det framme. Viktigt att inte använda sågen innan dess.

 

Kap-geringssåg HM90SL

Märke:
Scheppach

EAN:
4046664071686

Jula artikelnummer: 
006981 

Problematik:
Det kan ligga upp till 230 V spänning på laserns mässinghölje när kap-geringssågen är ansluten till ström. Om du berör detta hölje och samtidigt är jordad går det för närvarande inte att säkert utesluta allvarlig personfara (personskada, livsfara).

Fara/risk: 
ELSTÖT vid beröring av laserhöljet. Livsfara.

 

Vi beklagar de olägenheter som uppstått och tackar för din medverkan.

Jula AB