• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Återkallade produkter

Här hittar du återkallelser av Julas produkter.

MARINE POOL uppblåsbara flytvästar

2020-09-10

Återkallelse för åtgärd

En säkerhetsrisk avseende flytvästarnas (se modellbeteckning nedan) CO2-cylinder har upptäckts. Detta kan medföra att flytvästens CO2-cylinder kan gänga ur och att västen därmed inte blåser upp sig. Berörda uppblåsbara flytvästar är tillverkade före 2020. Tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. För att säkerställa att cylindern inte lossnar skall en låsmekanism monteras. Detta tillbehör kan beställas i Julas butiker eller via Jula Kundservice som du kontaktar via https://www.jula.se/kundservice. Där man även kan få hjälp med montering om så önskas.

Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden.

Låsmekanismen monteras på nedanstående flytvästar från MARINE POOL:

Ange vilken typ av utlösningsmekanism (UML eller Halkey-Roberts) du har när du kontaktar butik eller kundtjänst så att du får rätt monteringssats.

 

Modeller som berörs:

  • Classic 150N (märkta med Halkey-Roberts ingjutet i utlösningsmekanismen) Ange artikel nummer R027491
  • AERO PLUS 165N (märkta med UML ingjutet i utlösningsmekanismen) Ange artikel nummer R027384

Man kan se vilken typ av flytväst man har på etiketten i flytvästen eller på vilket märkning utlösningsmekanismen har.

 

Om ni är osäker på om flytvästen är utrustad med låsmekanism, öppna västen och titta om det sitter en hållare monterad.

OBSERVERA: Denna åtgärd eliminerar inte behovet att kontrollera CO2-cylindern innan användning. Rekommenderat serviceintervall enligt Marine Pool är 24 månader. Om flytvästen lämnas på service till Jula kommer Jula att uppgradera med kompletterad låsmekanism.

 

 

Spotlight 423-325

2019-11-20

Varning!

Spotlight (art. nr. 423325) kan ha en brist som innebär att yttersta metalldelen, själva ljushållaren, kan vara ojordad. Detta gäller enbart för batchnummer 2201448, som sålts mellan 17 juni till 29 oktober 2019.

En taggbricka har blivit felvänd på vissa av produkterna vilket medfört att kontakt mellan skyddsjord och metalldelen är bristfällig eller saknas. Bristen kan leda till att ljushållaren blir strömförande om innerledaren kommer i kontakt med ljushållaren.

Produkter med batchnummer 2201448 återlämnas och ersätts av ny produkt, alternativt fås pengarna tillbaks i varuhuset.

Frågor hänvisas till kundservice www.jula.se/kundservice/

 

Vi beklagar det inträffade samt eventuella besvär som det orsakar.

Jula AB

Kap- och gersåg Scheppach HM90SL

Såg av fabrikat Scheppach art nr HM90SL har en allvarlig brist. Använd inte sågen och gör den strömlös tills den är åtgärdad.

Det finns en enkel godkänd åtgärd som Scheppach tagit fram som kortfattat är att förse laserhöljet med isolerat laserskydd. Ta med sågen till närmsta Jula varuhus så att den kan skickas vidare till verkstad för åtgärd, givetvis utan kostnad för dig.

Du kan beställa åtgärdspaketet som Scheppach tagit fram tillsammans med instruktionsmanual och monteringsmaterial, kontakta Jula Kundservice via mejlformuläret på www.jula.se/kundservice så skickar vi det fritt så fort Scheppach har det framme. Viktigt att inte använda sågen innan dess.

 

Kap-geringssåg HM90SL

Märke:
Scheppach

EAN:
4046664071686

Jula artikelnummer: 
006981 

Problematik:
Det kan ligga upp till 230 V spänning på laserns mässinghölje när kap-geringssågen är ansluten till ström. Om du berör detta hölje och samtidigt är jordad går det för närvarande inte att säkert utesluta allvarlig personfara (personskada, livsfara).

Fara/risk: 
ELSTÖT vid beröring av laserhöljet. Livsfara.

 

Vi beklagar de olägenheter som uppstått och tackar för din medverkan.

Jula AB