• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Välj rätt grill

Att välja rätt grill är viktigt eftersom den är lite av uteplatsen hjärta – punkten där trädgårdsfesten ofta utgår från. Genom vår grillguide hoppas vi att du ska kunna välja rätt grill, både modell och storlek, så att du ska kunna grilla med självförtroende oavsett tillfälle. Här presenterar vi fördelar med olika modeller och kommer andra tips!

Kolgrillen – den klassiska grillen med glöd och rökdoft

Kolgrillen är det självklara valet för dig som vill ha en klassisk grillupplevelse med glöd, knaster och riktig rökdoft. Kolgrillar finns i många modeller för att passa olika behov och situationer. Behöver du en mindre klotgrill som du enkelt kan flytta? Vill du hålla grillfester och behöver mer grillyta? Oavsett vad så finns en grill för dig. Fyll på med kol och grilla på – den enda utmaningen kan vara hitta rätt temperatur.

 

Fördelar

• Finns i många utföranden – lätt att hitta rätt efter behov

• Glöd och rökdoft framhäver klassisk grillkänsla

• Kan vara enkla att flytta och stuva undan

Ska jag ha stor eller liten kolgrill?

Klotformad kolgrill är en riktig klassiker

Klotgrillen är den modell som oftast förknippas med kolgrillen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur många klotgrillar som finns ute i landet. De kan vara fullutrustade med funktioner, ha stor grillyta men också hjul – något som gör att de kombinerar kapacitet, flexibilitet och enkel förvaring.

En liten grill är enkel att ta med

I kolgrillsfamiljen finns alternativ i form av mindre bärbara grillar som du kan ta med dig till stränder, parker eller till fritidshuset. De väger inte mycket, tar knappt någon plats och har ibland bärhandtag. Dessutom kostar de inte så mycket, en bra detalj för den här typen av grill som kanske inte används lika mycket som familjens altangrill.

Keramisk kolgrill (kamado-grill) – hög isoleringsförmåga och jämn temperatur

Den äggformade kroppen är tillverkad av tjock keramik som ger exceptionell isoleringsförmåga. Det gör att träkolssmaken blir mycket tydlig, köttets saftighet bevaras bättre och mängden kol som krävs minskar drastiskt i jämförelse med en traditionell kolgrill.

Till produkten >

Gasolgrillar ger värme snabbt och jämnt över ytan

Med en gasolgrill blir det varmt snabbt på grillen. Temperaturen är också enkel att reglera och blir jämn över ytan. Dessa större pjäser har ofta generösa grillytor och flertalet brännare. Det ger dig en en bekväm grill som passar om det ska grillas både mycket och ofta.

 

Fördelar

• Ger värme snabbt och jämnt över grillytan

• Flera brännare möjliggör olika temperaturer över grillytan

• Ingen hantering av tändvätska, kol eller askrester

Hur stor gasolgrill behöver jag?

Även om de flesta gasolgrillar är något större finns det skillnader i antalet brännare, separata grillytor och andra funktioner. Så när du ska bestämma gasolgrill kan det vara bra att fundera på följande frågor:

  • Hur stor grillyta behöver jag?
  • Hur många brännare behöver jag?
  • Behöver jag varmhållningsgaller eller sidobrännare?
  • Behöver grillen vara enkel att flytta runt på uteplatsen?

Hur länge räcker en gasolflaska?

Hur länge en vanlig gasolflaska räcker beror på hur mycket gasol din grill använder, vilken effekt du grillar på och hur många av brännarna du har igång. En medelstor gasolgrill förbrukar vanligtvis runt 1 kg gas per timme på full effekt. Vanligtvis går grillen på halv effekt och vid normal grillning kan en 6 kg stor gasolflaska räcka någonstans mellan 10-20 grilltillfällen.

 

Tips! Ha två gasolflaskor hemma – en flaska som du använder i grillen och en annan fylld som förvaras. Om gasen skulle ta slut mitt under grillningen kan du då snabbt och enkelt byta grillens gasoltub utan att behöva åka iväg fylla på gas.

Elgrill och bordsgrill

Om du vill grilla nästan var som helst och vill kunna göra det bekvämt – då är elgrillen alternativet för dig. Med en elektrisk grill på stativ eller en bordsgrill behöver du inte fundera på kol, briketter eller rök – det är bara att sätta i sladden i uttaget och grilla. Dessutom kan du få maten precis som du vill ha den eftersom det är enkelt att kontrollera värmen.

 

Fördelar

• Snabba och enkla att använda och rengöra

• Ryker och osar mindre

• Bättre för miljön än kol och gasol