• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Vilken grill ska jag köpa?

Vilken grill passar dina behov och din uteplats? Genom vår grillguide hjälper vi dig att välja vilken grill som är rätt för dig. Kol eller gasolgrill? Vilken modell och storlek? Här presenterar vi skillnaderna och kommer med andra tips – för att du ska kunna grilla med självförtroende, oavsett tillfälle.

Kolgrillen – den klassiska grillen med glöd och rökdoft

Kolgrillen är det självklara valet för dig som vill ha en klassisk grillupplevelse med glöd, knaster och riktig rökdoft. Kolgrillar finns i många modeller för att passa olika behov och situationer. Behöver du en mindre klotgrill som du enkelt kan flytta? Vill du hålla grillfester och behöver mer grillyta? Oavsett vad så finns en grill för dig. Fyll på med kol och grilla på – den enda utmaningen kan vara hitta rätt temperatur.

 

Fördelar

• Finns i många utföranden – lätt att hitta rätt efter behov

• Glöd och rökdoft framhäver klassisk grillkänsla

• Kan vara enkla att flytta och stuva undan

Olika typer av kolgrillar

Klotgrillen Denna modell är den vanligaste kolgrillen. De kan vara fullutrustade med funktioner, ha stor grillyta men också hjul – något som gör att de kombinerar kapacitet, flexibilitet och enkel förvaring.

Portabel kolgrill I kolgrillsfamiljen finns bärbara grillar du kan ta med till stränder, parker eller på campingsemestern. De väger inte mycket, tar knappt plats och har ofta bärhandtag.

Keramisk kolgrill (kamado-grill) Varför keramisk grill? Denna äggformade grill är tillverkad av tjock keramik för att ge bra isoleringsförmåga. Träkolsmaken blir mycket tydlig och köttets saftighet bevaras bättre, samtidigt som mängden kol som krävs minskar.

Gasolgrillar ger värme snabbt och jämnt över ytan

Med en gasolgrill blir det varmt snabbt på grillen. Temperaturen är också enkel att reglera och blir jämn över ytan. Dessa större pjäser har ofta generösa grillytor och flertalet brännare. Det ger dig en en bekväm grill som passar om det ska grillas både mycket och ofta.

 

Fördelar

• Ger värme snabbt och jämnt över grillytan

• Flera brännare möjliggör olika temperaturer över grillytan

• Ingen hantering av tändvätska, kol eller askrester

Vanliga frågor om gasolgrillar

Hur stor gasolgrill behöver jag? Hos gasolgrillar finns skillnader i antalet brännare, separata grillytor och andra funktioner. Så när du ska bestämma gasolgrill kan det vara bra att fundera på följande frågor:

  • Hur stor grillyta och hur många brännare behöver jag?
  • Behöver jag varmhållningsgaller eller sidobrännare?
  • Behöver grillen vara enkel att flytta runt på uteplatsen?

Tips! 3-4 brännare passar mindre och mellanstora familjer. Upp mot 6 brännare passar den som grillar ofta, mycket och till stora sällskap.

 

Hur länge räcker en gasolflaska? Vid normal grillning på halv effekt kan en 6 kg gasolflaska räcka någonstans mellan 10-20 grilltillfällen. Men det skiljer sig mellan modeller, hur många brännare som används och vilken effekt du grillar på.

Tips! Ha alltid en gasolflaska i reserv hemma. Om gasen skulle ta slut mitt under grillningen kan du snabbt byta grillens tub utan att behöva åka iväg och fylla på gas.

Elgrill och bordsgrill

Om du vill grilla nästan var som helst och vill kunna göra det bekvämt – då är elgrillen alternativet för dig. Med en elektrisk grill på stativ eller en bordsgrill behöver du inte fundera på kol, briketter eller rök – det är bara att sätta i sladden i uttaget och grilla. Dessutom kan du få maten precis som du vill ha den eftersom det är enkelt att kontrollera värmen.

 

Fördelar

• Snabba och enkla att använda och rengöra

• Ryker och osar mindre

• Bättre för miljön än kol och gasol