• Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999.-
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Så undviker du myggen

För många är mygg en av de värsta plågorna på sommaren. Kanske är du en av dem? Låt inte dessa små insekter hindra dig från att komma ut i naturen eller sitta ute på altanen! Här kommer fyra enkla tips för hur du kan förebygga myggbett.

 

1. Välj rätt kläder

Myggor är bra på att urskilja kontraster och söker sig till skugga och mörka ytor, så därför kan det vara en fördel att välja ljusa kläder. Det är också bra att välja kläder som är luftiga och heltäckande, eftersom myggen lättare kan sticka dig om du har kläder som sitter åt för mycket runt kroppen.

 

2. Se över din trädgård och närmiljö

Se till att tömma ut allt stående vatten som samlats i din trädgård, exempelvis i hängrännor, fågelbad eller gamla krukor. Då försvårar du för myggen att lägga sina ägg. Se också till att ta bort snår och buskage så att myggen inte kan gömma sig för fåglar och fladdermöss.

 

3. Myggnät vid säng och fönster

Ett myggnät vid sängen eller i fönster förhindrar myggen från att komma in i huset när du sover. Om du har extremt mycket knott eller mygg där du bor kan det även vara bra att använda en mygghatt för att förhindra myggbett i ansiktet och på halsen.

4. Håll myggen borta med hjälp av myggskydd

Ett myggskydd skapar en myggfri zon på ett effektivt, ljudlöst och luktfritt sätt.

Andra försvarsmedel

...fler objudna gäster?