• Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999.-
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Unna dig riktigt god mat med sous vide

Genom att använda dig av sous vide-cirkulator kan du få till de perfekta grönsakerna, saftiga köttbitar och fisk som så härligt smälter i munnen – utan att det ska behöva vara speciellt svårt!

Vad är ”sous vide”?

”Sous vide” är franska och betyder ”under vakuum”. Matlagning med den här metoden resulterar i ett perfekt resultat vid varje tillfälle eftersom maten, som vakuumförpackas, alltid tillagas i ett vattenbad med en exakt temperatur. På så vis bevaras saftigheten och smakerna från råvaran, kryddorna och marinaden. Eftersom maten ofta lagas i en lägre temperatur tar koket lite längre tid än traditionell matlagning. Förslagsvis använder du tiden till att förbereda annat inför serveringen.

Vad behöver jag för sous vide-matlagningen?

Det som behövs för att lyckas – utöver dina vanliga köksredskap – är en sous vide-cirkulator, vakuumförpackare och vakuumpåsar (ibland kallade sous vide-påsar), samt en stor gryta eller sous vide-låda. (t.ex. en livesmedelsgodkänd plastback som klarar 120 °C, med vilken du kan göra riktigt stora kok)

Vad kan jag laga för mat med en sous vide-cirkulator?

Egentligen finns det inga som helst begränsningar med vad som kan tillagas med en sous vide-cirkulator. Allt från kött, fisk och kyckling, till grönsaker och rotfrukter, och vidare till desserter är möjligt. Här är det du som har chansen att testa olika smaker med varandra.

Så lagar du mat med sous vide-metoden:

1. Vakuumförpacka råvarorna

Vakuumförpacka maten med valfri kryddning, olja eller marinad. Placera den därefter i kokkärlets vatten. Vakuumpåsen bevarar smakerna istället för att flyta ut i vattenbadet.

2. Ställ in temperatur och tid

Kläm fast sous vide-cirkulatorn vid sidan av kokkärlet och ställ in önskad temperatur och cirkulationshastighet. Maten tillagas sedan till exakt den temperaturen under den inställda tiden.

3. Fixa den perfekta ytan

Om du önskar en finare yta innan servering fixar du det med en gasbrännare eller gjutjärnspanna. Glöm inte att maten i själva verket är färdig här, och att det bara är ytan som ska bättras på i riktigt het värme.

Det du behöver för din sous vide-matlagning

  • Av polypropenplast
  • Livsmedelsgodkänd
  • Tål -40 °C till +120 °C
Från
49 90
Från
49 90
499 . -
  • Cyklonbrännartyp
  • Piezotändning
  • Justerbar låga med låsfunktion
699 . -
  • Förlänger matens hållbarhet
  • Auto och manuell vakuum
  • Påsförslutningsfunktion
Från
149 . -
Pris per styck 2,98
  • Kan frysas, mikras, kokas
  • Återanvändningsbara
999 . -
  • Tillagar mat under vakuum
  • Enkel att använda
  • Justeras via touchpanel
  • Av polypropenplast
  • Livsmedelsgodkänd
  • Tål -40 °C till +120 °C
Från
49 90
Från
49 90
149 . -
  • Återanvändningsbar rullplast
  • Kapa själv storleken
  • Kan frysas, mikras, kokas.
Från
39 90
  • Med snäpplås
499 . -
  • Tillverkad av aluminium
  • Slitstark non stick-beläggning
  • Ugnssäker upp till 150 °C
499 . -
  • Helgjuten
  • Tjock botten
  • Fungerar på alla hällar
999 . -
  • Förlänger matens hållbarhet
  • Påsförslutningsfunktion
  • Digital touchpanel