• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Produkter och tips för ett varmare hem

Hur kan jag få det varmare hemma? Frågan om att värma upp sitt hem har nog alla ställt någon gång – lägenhetsboende som villaägare. Här har vi samlat tips och några värmeprodukterna du kan behöva för att få upp värmen hemma.

1. Element – flexibel, underhållsfri och effektiv tillskottsvärme

Behöver du lite extra tillskottsvärme i sovrummet eller vardagsrummet när det är som kallast? Elradiatorer och oljefyllda element är underhållsfria, mobila och flexibla värmare som lätt flyttas runt dit de behövs, när de behövs. Många varianter kan även väggmonteras för dig som önskar permanent uppvärmning i eluppvärmda hus.

 

Att tänka på när du ska köpa element

Hur mycket effekt (W) ska det vara på elementet? En tumregel att utgå från i normalisolerade rum är att du behöver 60-75 W/m². I ett rum på 10 m² kan det vara lämpligt med ett element på 600-750 W som kompletteringsvärme. Men ditt värmebehov varierar dock beroende på isolering, fönstertjocklek och takhöjd.

Elektronisk termostat eller bimetalltermostat? Elektroniska termostat är generellt sett noggrannare och ger något jämnare värme, i tillägg till att de ofta låter mindre. De är därför ett bra val i ljud- och temperaturkänsliga rum. Bimetalltermostat är mekaniska och fungerar utmärkt på de element som ska ge allmän tillskottsvärme.

Vad är oljefyllda element? Oljefyllda element är fyllda med olja. Istället för att luften värms upp direkt värms istället oljan upp, vilket gör värmeutstrålningen jämn över hela elementets yta. Eftersom uppvärmning sker långsammare kan det vara enklare att hitta passande rumstemperatur.

2. Värmefläktar – när du behöver värma upp snabbt

Värmefläktar är alternativet när du behöver värma upp utrymmen snabbt och från en lägre temperatur. De lämpar sig särskilt bra för t.ex. arbetspass i kalla garage, verkstäder och under renoveringar. I kategorin värmefläktar finns även konvektorelement och element med inbyggda fläktar för att kunna sprida värmen snabbt.

3. Värmepumpen – bekväm, modern och billig kompletteringsvärme

Med en värmepump kan du minska dina elkostnader med upp till 40 % om du har eluppvärmt hus och du kan komma hem till ett uppvärmt hus. Det är bara några av möjligheterna och fördelarna som finns med att installera en värmepump hemma. Luft/luft-modeller värmer upp inomhusluften som sprid ut i rummet av en fläkt.

Våra luft/luftvärmepumpar passar:

• För dig med eluppvärmt hus – dra ner på elräkningen under den kalla vintern

• För dig som vill ha värme i garaget eller verkstaden

• För dig som vill ha modern uppvärmning till fritidsboendet

4. Få ut det mesta av kaminen

Få ut mer av kaminen, öppna spisen eller eldstaden genom att komplettera den med rätt tillbehör. Spisredskap och tändhjälp är självklarheter, men mest effektfulla tillbehöret är en kaminfläkt. Den placeras på kaminen för att sprida ut värmen vidare ut i rummet. Det bästa av allt är att den drivs av kaminens värme, ingen ström behövs.

Beställ pellets online – hämta i ditt varuhus

Visste du att du kan beställa säsongens förbrukning av pellets på vår e-handel och sedan hämta det i valfritt Jula-varuhus? Notera att pelletssäckar säljs styckvis och att en pall motsvarar 52 st. säckar. Justera antalet säckar i varukorgen.

49 90
Pris per kg 3,12
  • Svensktillverkade
  • För moderna pelletsbrännare
  • Inga tillsatser