• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Värm upp ditt hem

Hur kan jag få det varmare hemma? Frågan om att värma upp sitt hem har nog alla ställt någon gång – lägenhetsboende som villaägare. Här har vi samlat tips och råd samt några av värmeprodukterna du kan behöva för att värma upp ditt hem.

Element – flexibel, underhållsfri och effektiv tillskottsvärme

Behöver du lite extra tillskottsvärme i sovrummet eller vardagsrummet när det är som kallast? Elradiatorer och oljefyllda element är underhållsfria, mobila och flexibla värmare som lätt flyttas runt dit de behövs, när de behövs. Många varianter kan även väggmonteras för dig som önskar permanent uppvärmning i eluppvärmda hus.

Att tänka på vid val av element:

Hur mycket effekt (W) ska det vara på elementet?

Vilken effekt, hur stort element du behöver och vad ditt värmebehov är varierar beroende på isolering, fönstertjocklek och takhöjd. Men en tumregel att utgå från i normalisolerade rum är 60-75 W/m². I ett rum på 10 m² kan det därför vara lämpligt med ett element på 600-750 W.

 

Elektronisk termostat eller bimetalltermostat?

Bimetalltermostat är en mekanisk termostat och element utrustade med en fungerar utmärkt som allmän tillskottsvärme. Elektroniska termostat är generellt sett mer noggranna och ger något jämnare värme, i tillägg till att de ofta låter mindre. De kan därför vara ett bra val i ljud- och temperaturkänsliga rum.

 

Vad är oljefyllda element?

Oljefyllda radiatorer är, som namnet avslöjar, fyllda med olja. Istället för att luften värms upp direkt värms istället oljan upp, vilket gör värmeutstrålningen jämn över hela elementets yta. Eftersom uppvärmning sker långsammare kan det vara enklare att hitta passande rumstemperatur.

Värmefläktar – när du behöver värma upp snabbt

Värmefläktar är alternativet när du behöver värma upp utrymmen snabbt och från en lägre temperatur. De lämpar sig särskilt bra för t.ex. arbetspass i kalla garage, verkstäder och under renoveringar. I kategorin värmefläktar finns även konvektorelement, som liknar ett vanligt element till utseendet, men den är ofta utrustad med en inbyggd fläkt för att kunna sprida värmen snabbt.

Värmepumpen – bekväm, modern och billig kompletteringsvärme

Med en värmepump kan du minska dina elkostnader med upp till 50 % om du har eluppvärmt hus, minska på vedhuggningen och komma hem till ett uppvärmt hus. Det är bara några av möjligheterna och fördelarna som finns med att installera en värmepump hemma. Luft/luft-modeller värmer upp inomhusluften som sprid ut i rummet av en fläkt, medan luft/vatten-modeller värmer upp vatten för vattenburna element, golvvärme och fläktkonvektorer.

Våra luft/luftvärmepumpar passar:

• För dig med eluppvärmt hus – dra ner på elräkningen under den kalla vintern

• För dig som vill ha värme i garaget eller verkstaden

• För dig som vill ha modern uppvärmning till fritidsboendet

Våra luft/vattenvärmepumpar passar:

• För dig med fungerande elpanna och som vill dra ner på elräkningen

• För dig som vill ha extra värme och avlasta din befintliga värmepanna

• För dig som vill minska på vedhuggning och påfyllning av pellets och olja

Få ut det mesta av kaminen

Få ut mer av kaminen, öppna spisen eller eldstaden genom att komplettera den med rätt tillbehör. Spisredskap och tändhjälp är självklarheter, men mest effektfulla tillbehöret är en kaminfläkt. Den placeras på kaminen för att sprida ut värmen vidare ut i rummet. Det bästa av allt är att den drivs av kaminens värme, ingen ström behövs.

Beställ pellets online – hämta i ditt varuhus

Visste du att du kan beställa säsongens förbrukning av pellets på vår e-handel och sedan hämta det i valfritt Jula-varuhus? Notera att pelletssäckar säljs styckvis och att en pall motsvarar 52 st. säckar. Justera antalet säckar i varukorgen.

49,90
Pris per kg 3,12
  • Svensktillverkade
  • För moderna pelletsbrännare
  • Inga tillsatser