• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Hyllsystem från Hard Head

Med Hard Heads hyllsystem för vägg kan du få ordning och reda i hemmets oanvändbara ytor. Montera upp hyllsystemet på väggen i allt från tvättstugan och källaren till garaget eller förrådet och frigör golvyta där det behövs som mest. Tack vare att det byggs ihop med bara skenor, konsoler och hyllplan är det enkelt att anpassa efter just dina behov.

Bygg ihop ditt hyllsystem med hyllplan, konsoler och väggskenor

Hyllplan i olika längder för att passa din förvaring

Hyllplanen står för själva förvaringsytan och det är här du börjar planera ditt hyllsystem. Förvaringsytan du behöver och mängden hyllplan bestämmer antal skenor och konsoler som behövs.

 

Tänk på:

  • Hyllplanen finns i längderna 80, 180 och 248 cm och med varierade djupmått från 20-50 cm. På så vis kan du anpassa hyllsystemet helt efter t.ex. ytan i det tilltänkta rum och det du planerar att förvara.
  • Gör gärna en skiss inför så du vet hur mycket väggyta du har att montera hyllsystemet på.

Konsoler – hakas i väggskenan för att bära upp hyllplanen

Konsolerna bär upp hyllplanen. De är smart konstruerade för att kunna hakas i väggskenan – utan att du behöver skruva fast något. På så vis går det snabbt att montera konsolerna och du har flexibilitet för att enkelt kunna flytta hyllplanen i framtiden om du behöver organisera om.

 

Tänk på:

  • Dubbelkonsolerna finns i längderna 17, 22, 27 och 37 cm för att passa olika djup på hyllplanen. T.ex. använder du 37 cm lång konsol till hyllplan med 40 cm djup.
  • Om du tänker använda stora hyllplan i ditt hyllsystem, främst de som är 40 och 50 cm djupa, se till att de hålls upp med förstärkta konsoler. De kan vara ett bra alternativ för den nedersta raden där du kanske lägger lite mer tyngd och har ett längre och djupare hyllplan.

Väggskena – monteras på väggen för att hålla upp konsol och hyllplan

Väggskenorna monteras och skruvas fast i väggen för att bära upp konsoler och hyllplan. Beroende på hur stort hyllsystem du vill bygga och vikten det ska klara av kan mängden skenor och avståndet mellan dem (C/C-mått) varieras.

 

Tänk på:

  • Väggskenor finns i längderna 39, 71, 103, 120, 167 och 199 cm. Längden bestämmer hur många hyllvåningar som ryms och avståndet mellan dem. 
  • Vid montering i betong, tegel eller murbruk behövs slagborr för håltagning och expanderskruv/plugg vid fastskruvning.
  • Använd ett längre vattenpass eller laser vid montering för att säkerställa att det korrekt avvägt och rakt