• Alltid fri frakt till varuhus
 • Fri frakt till ombud från 999.-
 • Öppet köp i 60 dagar
 • 15 000 noga utvalda produkter

Hur spelar man Julklappsleken?

Julklappsleken är ett populärt inslag i jultraditionerna. Har du inte spelat julklappsleken tidigare? Vi har här samlat regler för julklappsleken och hur man spelar, så att du kan ta med dig en ny jultradition till släkt och vänner. Är du redan en rutinerad spelare finns istället tips och klappar för julklappsleken.

 

För att spela julklappsleken behövs:

 • En julklapp från varje deltagare
 • En tärning
 • En timer/tidtagarur

Inför julafton (eller när ni nu ska spela julklappsleken) behöver ni enas kring hur mycket julklappen får kosta, exempelvis 100 kr.

 

Regler för julklappsleken

 1. Kom överens om hur länge spelet ska pågå. En lämplig tid för detta kan vara 10 minuter, men kan vara kortare eller längre beroende på antal deltagare.
 2. Spelet börjar med att alla julklappar placeras i en hög på bordet. Slå tärningen i tur och ordning tills samtliga julklappar delats ut. När tärningen visar 1 eller 6 får personen som slagit tärningen välja en julklapp.
 3. Öppna julklapparna och förbered er på tio nervösa, hetsiga och framförallt roliga minuter.
 4. Nu när alla julklappar är utdelade startar tidtagningen. Den som nu slår 1 eller 6 på tärningen tar nu istället en julklapp från en annan deltagare.
 5. De deltagare som har julklapparna framför sig när tiden är slut vinner julklapparna.

…detta är vanliga regler för julklappsleken. Hur julklappsleken går till kan skilja från släkt till släkt!

 

Tips! För att tillsätta lite extra spänning kan ni i förväg bestämma att tidtagaruret ska vara dolt under hela spelet. För att alla ska få en julklapp vid spelets slut kan de som slutat med flera klappar dela ut till de som inte vann någon.