• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Julklappsleken

Julklappsleken är för många ett populärt inslag i jultraditionerna. Är du redan en rutinerad spelare har vi samlat årets bästa julklappar som passar till alla i släkten. Har du däremot inte spelat julklappsleken tidigare är det bara att ta med upplägget nedanför och presentera släkt och vänner för en ny jultradition.

 

För att spela julklappsleken behöver du:

• En julklapp från varje deltagare
• Två tärningar
• En timer/tidtagarur

Inför julafton (eller när ni nu ska spela julklappsleken) behöver ni enas kring hur mycket julklappen får kosta, exempelvis 100 kr.

 

Spelregler och tillvägagångssätt:

1. Kom överens om hur länge spelet ska pågå. En lämplig tid för detta kan vara 10 minuter, men kan vara kortare eller längre beroende på antal deltagare.

2. Spelet börjar med att alla julklappar placeras i en hög på bordet. Slå sedan tärningen i tur och ordning tills samtliga julklappar delats ut. När tärningen visar 1 eller 6 får personen som slagit tärningen välja en julklapp.

3. Öppna julklapparna och förbered er på tio nervösa, hetsiga och framförallt roliga minuter.

4. Nu när alla julklappar är utdelade startar tidtagningen. Den som nu slår 1 eller 6 på tärningen tar nu istället en julklapp från en annan deltagare.

5. De deltagare som har julklapparna framför sig när tiden är slut vinner julklapparna.

 

Tips!

För att tillsätta lite extra spänning kan ni i förväg bestämma att tidtagaruret ska vara dolt under hela spelet.

För att alla ska få en julklapp vid spelets slut kan de som slutat med flera klappar dela ut till de som inte vann någon.