• Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999.-
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Snöredskap som gör det enkelt att röja snö

Att röja snö är en enkel uppgift om du har snöredskap som passar. Vilket eller vilka snöredskap ska du välja? Här presenterar vi olika snöröjningsalternativ och ger tips och råd. Så oavsett om du har tomt med stora ytor som behöver snöröjas eller om du bara behöver skotta runt trappan finns det alternativ för dig.

Motordrivna snöredskap för röjning av större ytor

Bensindrivna snöslungor – för röjning av alla snötyper på större ytor

Bensindrivna snöslungor har ofta växlar, stark motor och en generös arbetsbredd – egenskaper som gör de lämpliga till långa och tuffa snöröjningspass. De här rejäla maskinerna kan få undan mycket snö på stora ytor – blöt, hårdpackad eller lätt snö.

Tips! På snöslungor med utkastare kan silikonspray appliceras i intaget och utkastaren för att snön ska kastas iväg ännu längre.

Snöslungor med sladd eller batteri – smidig hjälp på mindre ytor

Elsnöslungor passar väl till att få undan snö på lite mindre ytor, som garageuppfarten eller gångvägen till postlådan när det är lätt nysnö. De är enkla att manövrera, ljudnivån är lägre, du slipper avgaser och underhållet är minimalt.

Tips! Sladdrivna redskap behöver förlängningssladd (och jordfelsbrytare om vägguttaget saknar). Förlängningssladden bestämmer räckvidden och rörelsefriheten, men den bör inte vara längre än 20-25 m.

 

Elektrisk snöskyffel

Den elektriska skyffeln är en korsning mellan en hederlig skyffel och en snöslunga. Med den kan du hålla gångar och mindre ytor fria från snö på ett snabbare sätt än den traditionella skyffeln. Du använder den likt en vanlig skyffel, fast istället för att snön följer med på bladet kastar snöskruven snön framåt.

Manuella snöröjningsredskap

Snöraka och snöskyffel

En klassisk snöraka eller snöskyffel hör hemma i de flesta hushåll. Oavsett om du har en större snöslunga till hands är det ibland smidigare att bara plocka fram detta redskap för att få de mindre snöröjningsjobben utförda, exempelvis utanför dörren, runt trappan och så att du kommer ut till bilen.

 

Snösläde

Snöslädar skiljer sig från sina syskonredskap snöskyfflar genom att de har ett bredare och djupare blad. Detta för att dels kunna skyffla mer snö i varje lass, men också så att undersidan enkelt ska kunna glida över snön. Med andra ord är snöslädar ett bra redskap för att snabbt och effektivt röja snö från större gårdsplaner och ytor.

 

Takraka – snöredskap speciellt framtaget för att röja snö på taket

Behöver du få ner snö från taket? Då är takrakan redskapet för dig. Med ett blad som är vänt inåt mot användaren och ett långt skaft som ofta är teleskopiskt, når du högre och längre än andra snöredskap.