• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

5 tips för en lyckad trädgårdsfest

1. Möblera flexibelt

På sommarfesten och tillställningen i trädgården behövs det ofta lite extra plats för att gästerna ska kunna sitta skyddade när det bjuds på mat eller när aktiviteter sker. För att göra det enkelt för dig som värd bör fokus ligga på möbler och tält som är snabba att ta fram och plocka bort, samt smidiga att förvara. Exempel på dessa är klappstolar, hopfällbara bord, partytält och paviljonger.

2. Duka och dekorera för att skapa rätt stämning

Beroende på vilken typ av sommarfest du anordnar – grillkväll, födelsedagskalas eller annat firande – kan du duka och dekorera för att skapa rätt stämning för stunden. Med enkla medel som att plocka blommor i trädgården, ställa fram ljuslyktan eller använda befintliga möbler som sidobord kommer du en bra bit på vägen. Låt kreativiteten flöda, helt enkelt.

3. Förbered för spel och lekar

Lekar och aktiviteter gör festen roligare och mer minnesvärd för gästerna. Du kan lätt förbereda olika spel och lekar i form av krocket och kubbb, vidare till en hel femkamp med bland annat pilkastning, bollkastning i hink och boccia. Kanske kan ni till och med spela brännboll, eller varför inte såpa-brännboll?

4. Håll värmen – ha filtar och värmare redo

När kvällen kryper på och temperaturen sjunker, eller om festen rent av äger rum när det är svalt, behöver gästerna värmas upp och myggen hållas borta. Tänk därför på att ha filtar, värmeelement eller gasolvärmare redo för att såväl göra det bekvämt för gästerna som att förlänga kvällen ytterligare.

5. Planera städningen redan innan

Visst kan det vara en pina att vakna upp dagen efter och städa upp efter gårdagens kalas? Du kan underlätta städningen genom att förbereda redan innan festen börjar med att hänga upp säckar för skräp, återvinning och pant. Se också till att sopborste, trasa och rengöringsmedel är införskaffat redan innan, för att göra städningen så effektiv som möjligt.