• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Verktygen du behöver för att bygga ditt altandäck

För att din altan ska byggas behövs verktyg för projektets uppgifter – och det är lätt hänt att verktygsväskan fylls upp snabbt. Men det är din skruvdragare, kap- och gersåg och måttstock som fyller de viktigaste rollerna. Här har vi samlat verktyg du behöver och tips inför du ska bygga.

Några tips innan du börjar

Vilken typ av stolpsko ska jag använda?

Stolpskor används för att lyfta upp stolpar och bärlina från marken med syfte att hålla fukten borta, samtidigt som konstruktionen blir starkare och tåligare. Det vanligaste är att stolpskor gjuts in för att hålla upp bärlinan. Stolpskor finns med både L- och U-profil samt som justerbar modell. Alternativt kan du lägga en grund utan att gräva eller gjuta med hjälp av jordankare (även kallat markskruv).

Upptäck trallverktyget från Heco

Trallverktyget från Heco gör att du kan skruva fast trallbrädorna i bärlinan från sidan, istället för i mitten av trallen. På så vis får du en barfotavänlig altan som är fri från synliga skruvhuvuden, sprickor och stickor.

 

Verktyg för avvägning och korrekta mått

Vid altanbygget ligger fokus på verktygen i sig, men utan mätverktyg går inte arbetet framåt. För att lätt kunna väga av och mäta under under projektet är den klassiska måttstocken och ett långt vattenpass fortfarande att lita på. Laserinstrument kan också vara ett alternativ, men ha i åtanke att det i dagsljus kan bli svårt att se laserlinjen.

Upptäck fördelarna med komposittrall

Få ett träliknande altandäck helt utan kvistar, flisor eller stickor. Det enda underhållet som krävs är att du tvättar av det med vatten vid behov.