Gå direkt till innehålletGå direkt till sökGå direkt till sök
  • Hämta i varuhus efter 2 timmar
  • Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999,-
Jula

Hållbarhet med mycket verkstad

Att du som Julakund är nöjd med din skruvdragare, arbetsbyxa eller gräsklippare är oerhört viktigt i vårt hållbarhetsarbete. Därför satsar vi stenhårt på att förlänga våra produkters livslängd och minska antalet reklamationer. Helt enkelt mer slit, mindre släng!

Alla våra egna produkter testas i Julas kvalitetscenter.

Brukar du välja produkter från Meec Tools, Anslut, Bluewear eller något annat av Julas egna varumärken? Då kan du vara säker på att ett likadant varuprov testats i vårt kvalitetscenter! Kvalitetscentret ligger i anslutning till centrallagret i Skara och är unik i sitt slag. Den rymmer vår toppmoderna testverkstad där vi undersöker vi hur stark skruvdragaren är, provar hur bekvämt arbetsbyxorna sitter och ser till att gräsklipparen är säker att använda.

Visste du att…
omkring 2 000 produkter testas i vårt kvalitetscenter varje år?

Kika in i vår testverkstad! Så här kan det gå till när vi testar vi en friluftsryggsäck:

Kika in i vår testverkstad! Så här kan det gå till när vi testar vi en friluftsryggsäck:

1. Vi tar en titt i ryggsäckens alla fack, undersöker fästen och självklart så provpackar vi den!
2. En ryggsäck måste förstås sitta bra och kunna anpassas efter dig som bär den. Därför undersöker vi hur ergonomiskt den är när den sitter på ryggen.
3. Vi älskar våra tekniska hjälpmedel! I dragprovaren testar vi hur starka ryggsäckens fästen är. Vi kontrollmäter även tygets vikt och ser till att den inte torrfäller mot dina kläder.
4. Hur bra klarar ryggsäcken en regnig utflykt? Det testar vi genom att ge den en dusch!

Om ryggsäcken inte håller måttet kan den underkännas helt och hållet. Har den mindre brister så förbättras den av tillverkaren!

Din produkt lagas hos oss.

När du returnerar en produkt i något av våra varuhus kan den hamna på kvalitetscentret. Där bestämmer våra servicetekniker om produkten ska återvinnas eller få ett andra liv. I så fall skickas den tillbaka till dig, eller dyker upp på någon av våra Outlets i Sverige.

Visste du att…
cirka 40 procent av alla returer räddas till vår Outlet?

Serviceteknikern tipsar: så tar du hand om din cykel!

Du som kund kan också göra mycket för att din Julaprodukt ska hålla längre. Våra servicetekniker William och Srdjan är experter på Julas cyklar. Här tipsar de om tre saker du kan göra för att förlänga hållbarheten på din cykel:

1. Håll cykeln smord!
Skruvar och rörliga delar som kedja, bromsvajrar och växelvajrar kan smörjas med en lätt olja. WD-40 är toppen, det ger ett bra skydd mot rost också. Undvik tunga oljor som motorolja och växelolja – de drar till sig grus och sand!

2. Se till att kedjan är ordentligt spänd.

Kedjan ska kunna vickas ungefär en centimeter upp och ner. Är den för lös kommer kedjan att hoppa och tänderna slitas. Spänn kedjan genom att lossa på bakhjulets hjulaxelmuttrar och muttern som håller fast bakbromsen. Dra sedan hjulet bakåt tills kedjan är spänd igen.

3. Ha tillräckligt med luft i däcken!
Annars blir det trögt att trampa, och du med elcykel belastar batteriet i onödan. På sidan av cykeldäcket ser du hur högt lufttrycket ska vara i enheten bar eller psi. För våra 28”-cyklar är 2,8 bar fram och 3 bar bak allra bäst. En pump med manometer eller en digital lufttrycksmätare hjälper dig att få rätt tryck.