• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Bygg ihop ditt eget altanräcke av glas

Montera altanräcke på din veranda eller uteplats med glasskivor och stolpar från Hard Head. Med de olika beståndsdelarna kan du enkelt handplocka och montera ditt eget altanräcke, precis som du vill ha det. Det går lätt att anpassa efter dina behov, oavsett om det är en mindre altan eller ett större trädäck.

Stolparna som utgör stommen av ditt altanräcke

Ändstolpe – starten och slutet på ditt altanräcke

Ändstolpen har skåra för glasskivan på en sida (åt ett håll). Den fungerar därför som starten och slutet på altanräcket. Med fördel är det ändstolpen du börjar med att montera och utgå från när du vill bygga ditt altanräcke.

Mittstolpe som kan förankra en glasskiva på vardera sida

Mittstolpen å andra sidan har skårar åt två håll för att kunna förankra en glasskiva på vardera sida. Den används helt enkelt för att bygga vidare räcket längre.

Hörnstolpe för användning runt uteplatsens hörn

Hörnstolpen har två skåror i vinkel från varandra. Detta för att du ska kunna svänga ditt altanräcke med 90° vinkel vid uteplatsens hörn. Med andra ord så kan du med hjälp av hörnstolpar bygga ett rektangulärt eller delvis rektangulärt altanräcke.

Transparent eller rökfärgat – bygg ihop det altanräcke som du föredrar

Bra att veta inför monteringen

• Stolparna – ändstolpe, mittstolpe och hörnstolpe – har skåror förberedda för att trä ner glasskivorna i.

• Stolparnas bottenplatta skruvas enkelt ner i underlaget. Skruvar för detta säljs separat eftersom underlaget kan skilja sig. Vid infästning i tegel, betong eller annat murverk behöver du förborra och plugga innan skruvning.

• Med varje stolpe ingår stolphatt.

• Med varje glasskiva ingår 4 st. skruvar samt borrbits för fästning i stolparna.