• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Odla i pallkrage

Allt fler väljer att odla i pallkrage. Det är inte särskilt konstigt, då odling i pallkragar är ett snabbstartat och lättskött sätt att ge liv åt alltifrån härliga köksträdgårdar till vackra blomsterbäddar och frodiga bärbuskage. Placera dem var du vill, bygg ihop dem i sektioner och börja skapa din drömodling!

 

Fördelar med att odla i pallkrage:

  • Det krävs mindre jobb. Du slipper gräva ett trädgårdsland och begränsar utrymmet för ogräs.
  • Det sparar plats. Du kan odla på höjden och utnyttja platser som annars inte är odlingsbara, till exempel uteplatsen eller balkongen.
  • Du kan börja odla lite tidigare. Eftersom odlingsbädden är upphöjd blir dräneringen bättre och jorden fortare varm.

Kom igång med att odla i pallkrage – steg för steg

1. Placera ut pallkragen

Stapla pallkragarna på höjden för att få en bekvämare arbetshöjd och för att kunna odla växer med längre rötter – men tänk på att det går åt mer jord!

2. Täck pallkragens botten

Täck botten med tidningar, kartong eller häfta fast täckväv om du tampas med besvärligt ogräs på platsen.

3. Fyll pallkragen med jord

Fyll lådan till cirka två tredjedelar. Blanda planteringsjord med gödsel eller kompost så ger du plantorna goda förutsättningar.

4. Dags att börja odla!

Så eller plantera kryddor, grönsaker, bär eller varför inte några vackra blomsorter? När du är färdig får du inte glömma att vattna.

Tips! Behandla din pallkrage med olja eller färg. Eftersom pallkragar ofta är tillverkade av obehandlat trä kan du förlänga livslängden med en lämplig träolja eller måla utsidan med en fin kulör.

Så kan du bygga ihop pallkragarna:

Så kan du bygga ihop pallkragarna: Så kan du bygga ihop pallkragarna:

Lock som skyddar odlingen

Sätt ett lock över pallkragen för att skydda dina blommor, grönsaker och bär mot hungriga djur. Locket hjälper även till att hålla värmen kvar i jorden och ger ett bra klimat för att driva upp växter. Köp ett färdigt lock med fönster eller fixa ett själv med några brädor, gångjärn och plastglas!

Snigelkant som håller sniglar borta från odlingsbädden

Med en snigelkant till pallkragen gör du det svårare för sniglarna att festa på din egenodlade sallad. Plåtkanten sätts enkelt fast på pallkragens ovankant och skapar en skyddande barriär.

249 . -
  • Obehandlad furu
  • För plantering eller förvaring