Gå direkt till innehålletGå direkt till sökGå direkt till sök
  • Hämta i varuhus efter 2 timmar
  • Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999,-
  • Öppet köp i 60 dagar
Jula

Penselguide – vilken pensel för uppgiften?

Vilken pensel ska du ha för vilket målarjobb? Penslar finns i flera typer och storlekar för att lämpa sig till olika målaruppgifter. Vilken pensel som passar kan variera och för att underlätta valet kan du ta del av vår penselguide.

Fasadpensel

Lämpar sig för husfasader. En bra fasadpensel behöver vara slitstark och ska fånga upp mycket färg när du doppar den i burken. Har du lockläkt på din panel? Välj i så fall en fasadpensel som kommer åt mellan läkten.

Roller

Om du ska måla större ytor kan en roller passa, då får du en jämn yta och struktur. Rollern gör sig också särskilt bra med skaft. Du kan välja mellan rollers med längre eller kortare lugg, för att på så vis påverka ytstrukturen (kortare lugg ger en slätare yta, medan längre lugg ger mer struktur.

Vinkelpensel

Behöver du måla i hörn eller på svåråtkomliga ytor? Då är vinkelpenseln ett perfekt val. Lämpar sig bra på vägg, tak, golv, fasad och terrass. Penselns vinkel ger mer kraft i din målning – och är dessutom skonsam för kroppen eftersom du inte sliter på handled och armar på samma sätt.

Tips!

Vinkelpenseln finns ofta både som små och stora. Handtagets vinkel på större penslar kan ge en bekvämare arbetsvinkel när du målar större ytor.

Lackpensel

Med en lackpensel kan du måla både dörrar och finare snickerier. Välj mellan en flat lackpensel för något större ytor, eller en snedställd lackpensel för mer exakt precision. Ju mindre ytor, desto mindre bredd på penseln. För större ytor – använd en bredare pensel.

Rundpensel

En smal pensel som är rundformad. Mycket användbar när du ska måla spröjs.

Ovalpensel

Fönster, dörrar och snickerier. Ovalpensel har en härlig precision i varje penseltag. En stor fördel med ovalpenseln är att du får med dig mer färg i varje dopp.

Kom ihåg att vissa penslar kan monteras på teleskopskaft för längre räckvidd

88 Produkter

Du har sett 40 av 88 produkter