• Fri frakt till varuhus
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Det är inte alltid lätt att vistas hemma, och vi ska inte tala om att sova, när värmen ligger på. Men allt hopp är inte borta – med rätt produkter och några tips kan du på ett enkelt sätt få ett svalare hem i värmen.

Få ett svalare hem i värmen – alternativ som hjälper dig på vägen

Fläkt – blåser luft snabbt och enkelt

Den klassiska fläkten – som finns i golv-, bords eller takmodell – har en plats i de flesta bostäder när någon snabbt och enkelt vill uppleva kyla genom regelbundna vindpustar. Fläktar är en liten investering som ger mycket livskvalitet – dessutom kan de användas för att bättra luftcirkulationen i ditt hem.

Luftkylare – blåser ut luft som kyls ner av vatten

En luftkylare har ungefär samma utseende som en mindre luftkonditionering eller avfuktare. Men i själva verket är det en fläkt där luften kyls ner med hjälp av en vattenbehållare och där vattnet kan kylas ner ytterligare med exempelvis kylklamp. Den blåser därför något kallare luft än den vanliga fläkten.

Luftkonditionering – kyler ner luften och ger ett behagligt inomhusklimat

En riktigt luftkonditionering, eller portabel air condition, använder samma teknik som den hos ett kylskåp. Enheten kyler rent krasst ner inomhusluften för att ge dig ett behagligare inomhusklimat. De är inte riktigt lika enkla som en fläkt, men ger desto mer kyleffekt.

Tips för ett svalare hem i värmen

1. Förhindra ljusgenomsläpp genom att dra för gardiner och persienner

När det är varmt hemma ligger det mycket fokus på att kyla ner. Men om du tar ett steg tillbaka går det likväl att dra ner på inflödet av värme genom att förhindra ljusgenomsläpp som värmer upp golv och rum. En enkel sak att göra är därför att dra för persiennerna eller gardinerna något, alternativt hissa ner markisen, när det är som varmast på dagen och framförallt på söderfönstren.

2. Stäng av och undvik att använda elektronik så som dator, TV och ugn

Hushållselektronik avger värme, men det finns vissa bovar vilka kan vara bra att minimera användningen på när det är som varmast. Dra därför med fördel ut sladden till dator, TV och undvik matlagning med ugn.

3. Öppna dörrar och fönster för bra luftcirkulation

Under varma dagar kan du också se till att ha en bra luftgenomströmning i hemmet. Det gör du genom att öppna dörrar eller fönster lite i olika delar av bostaden, vilket skapar korsdrag. Framförallt kan det vara bra under kvällstid och natt när utomhustemperaturen är lägre.

4. Skugga på uteplatsen

För att komma undan den värsta värmen och solen kan du skapa din lilla oas i trädgården eller på uteplatsen. Dra ut terrassmarkisen, sätt upp ett solskydd eller helt enkelt använd dig av ett parasoll. Då kan du under de varmaste stunder passa på att njuta i skuggan.