• Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999.-
  • Öppet köp i 60 dagar
  • 15 000 noga utvalda produkter

Bygg eget hemmagym och träna enkelt hemma

Träna hemma genom att bygga eget hemmagym och lär dig några enkla träningsövningar! Med Anna-Karin Johanssons smarta och roliga träningsschema som består flera övningar kommer du att känna hur svetten rinner. Sätt igång med att träna hemma redan i dag!

Anna-Karin Johansson – PT och kostrådgivare

Ålder: 39 år.

Familj: Sambo och två barn.

Gör: Kostrådgivare och personlig tränare på Hälsocenter Tidaholm.

Favoriträtt: Kycklinggryta med smak av stark curry, kokt matvete och en färgsprakande sallad.

Favoritövning: Armhävning.

Återhämtningstips: För bästa återhämtning gäller det att sköta kosten och sömnen.

Andra intressen: Förutom att umgås med familjen så älskar jag att läsa böcker, gärna om kost eller träning. Jag gillar även att titta på serier.

Bästa återhämtningen: En smoothie, dusch och därefter en stund i soffan. Sen är jag på gång igen! 

9 övningar som passar på hemmaplan

Magliggande ryggresning

Redskap: Yogamatta

Lägg dig på mage, spänn rumpan och lyft sedan överkroppen från golvet och håll kvar i drygt fem sekunder. Sänk överkroppen och vila i några sekunder, innan rörelsen upprepas igen. För maximal effekt: håll nacken rak och fäst blicken i golvet under övningen.

 

Plankan med benlyft

Redskap: Yogamatta

Placera knä och armbågar i golvet, håll en så rak linje som möjligt från axlar till knä. Håll bäcken och korsrygg i en så exakt ställning som möjligt, så att nacken blir en naturlig förlängning av ryggen. Lyft vartannat ben medan blicken är fäst i golvet. Tänk på att inte ändra ryggens position under benlyftet.

Enarmspress mot boll med sned sit-up

Redskap: Yogamatta och pilatesboll

Inled med att lägga dig på rygg med knäna böjda samt fotsulorna i golvet. Placera en boll mellan låren med hjälp av ena handen – och håll din andra arm under huvudet för att skapa stöd. Låt armbågen peka ut åt sidan. Spänn magmusklerna, håll ner korsryggen mot golvet samtidigt som bollen pressas mot dina lår med hjälp av en rak arm. Bibehåll pressen medan du lyfter överkroppen snett uppåt. Sänk dig långsamt ner och repetera processen.

Sittande rodd med gummiband

Redskap: Gummiband

Sitt ned med raka ben och placera gummibandet under dina fötter. Håll i bandet i var hand, sänk sedan axlarna och dra bandet mot din mage.

Stående bicepscurl med gummiband

Redskap: Gummiband

Ställ dig på gummibandet och håll i handtagen i händerna. Med raka armar för du sedan upp gummibandet mot bröstet och axlarna. Sänk gummibandet långsamt och upprepa övningen.

Knäböj med hantlar

Redskap: Hantlar

Placera en hantel i varje hand och ställ dig med drygt en höftbredds avstånd mellan fötterna. Gå ner till 90 graders vinkel och återvänd sedan till utgångspositionen igen. Se till att hålla ryggen rak under själva övningen.

Stående lyft med hantlar

Redskap: Hantlar

Håll ryggen rak, böj dina armbågar och för hantlarna framför kroppen. För armarna i cirkulära rörelser uppåt och utåt, men höj inte axlarna. När armbågarna och händerna är i samma höjd som axlarna är det dags att vända på rörelsen.

Around the body

Redskap: Kettlebell

Ställ dig i en position som gör att du kan rotera kulan runt kroppen utan att tappa balansen. Låt kulan gå åt både höger och vänster för att skapa variation i övningen.

Triple X med kettlebell

Redskap: Kettlebell

Håll en kettlebell i stående läge med hjälp av båda händerna. Böj sedan dina armbågar så långt det går – och höj kettlebellen mot taket genom att sträcka ut din armbågsled. Avsluta med att böja armbågarna bakom ditt huvud och hissa armbågsspetsen snett uppåt. Gå sedan tillbaka till ursprungspositionen och repetera övningen.