Gå direkt till innehålletGå direkt till sökGå direkt till sök
  • Hämta i varuhus efter 2 timmar
  • Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999,-
  • Öppet köp i 60 dagar
Jula

Vi ska bli klimatneutrala till 2030

Vi är medvetna om att vår verksamhet gör ett avtryck på klimatet. Därför har Jula bestämt att vi ska vara klimatneutrala senast 2030. Med förnyelsebar energi och fossilfria transporter ska vi nå målet!

Vi satsar på förnyelsebar energi.

Vi vill att all den el vi köper ska komma från förnyelsebara källor. Att både minska vår energikonsumtion och hitta smarta sätt att producera egen hållbar energi är viktigt för oss. Vi jobbar till exempel för att det ska lysa energismart LED-belysning i alla våra varuhus. På taket till vårt centrallager finns en solcellspark med kapacitet att producera 2 500 MWh/år, vilket motsvarar elanvändningen av 150 normalstora eluppvärmda villor. Och det är bara början! Dessutom är Julakoncernen stolt ägare till flera vindkraftverk.

Vi satsar på fossilfria transporter.

När du hittar en Julaprodukt i varuhuset vill vi att produktens resa dit ska ha gjort ett så litet klimatavtryck som möjligt. Det gäller förstås också när du får den hemskickad genom vår e-handel. Därför åker flera av våra produkter tåg från hamnen till systerbolaget Jula Logistics torrhamn i Falköping innan de åker ellastbil till centrallagret i Skara. Vi jobbar hårt för att även transporterna till varuhusen ska ske fossilfritt. Bland annat genom en miljödieseltank utanför centrallagret där våra speditörer kan tanka HVO.

Visste du att…
Jula Logistics torrhamn i Falköping är Sveriges största containerpendel?