Gå direkt till innehålletGå direkt till sökGå direkt till sök
  • Hämta i varuhus efter 2 timmar
  • Alltid fri frakt till varuhus
  • Fri frakt till ombud från 999,-
  • Öppet köp i 60 dagar
Jula

Klimatsmarta erbjudanden till dig som vill göra skillnad

Kan du som Julakund göra skillnad? Självklart! Dina val och handlingar gör stor skillnad. Därför vill vi göra det enkelt för dig att minska påverkan på vårt klimat.

Vad är ett klimatsmart erbjudande?

Vi erbjuder dig en rad olika produkter och tjänster som påverkar klimatet åt rätt håll. Det är vårt klimatsmarta erbjudande! Vi vill att du ska kunna hitta innovativa, klimatsmarta och energieffektiva produkter i vårt sortiment, som underlättar för dig som vill leva mer hållbart.

Vi strävar bland annat efter att:

  • Erbjuda produkter som uppmuntrar dig att minska din energianvändning och klimatpåverkan. Till exempel elmätare, solcellspaket för husbilen och källsorteringskärl! 
  • Använda material på ett sätt som hushållar med naturens resurser. Till exempel genom att ställa krav på mer återvunnet material i våra produkter.

Skippa kassen vid kassan.

Ta med en egen påse hemifrån nästa gång du handlar hos oss (eller i någon annan butik). På så sätt minskar du påverkan på klimatet och sparar på jordens resurser. Försök att återanvända din påse så mycket du kan. När din påse är så sliten att den inte går att använda längre kan du återvinna den – och skaffa en ny som du kan återanvända. 
Om du någon gång råkar glömma din påse – välj en papperspåse eller en flergångspåse. Skippa plastpåsar. 

Visste du att… 
Det riskerar att finnas mer plast än fisk i haven år 2025? Naturen har nämligen svårt att bryta ner plast (det tar 100-400 år!). Det påverkar våra ekosystem och skadar vårt djurliv.

Återvinn din gamla el- och elektronikprodukt på rätt sätt.

Visste du att du kan lämna in din gamla el- och elektronikprodukt hos oss när du köper en ny? Det är bara att gå till Kundinformationsdisken i början av varuhuset, så hjälper vi dig. Såklart kan du också lämna in den hos din närmaste återvinningscentral, om det är smidigare för dig. Du hittar öppettider och adress på din kommuns hemsida. 

Huvudsaken är att du återvinner produkten på rätt sätt. Då slipper eventuella farliga ämnen hamna i naturen och skada din och andra människors hälsa. Och det bästa av allt – då kan materialet i din gamla produkt återanvändas och bli till en ny, som någon annan kan använda och älska i många år!